Izbornik

Od 6. mjeseca

Majčino mlijeko - koliko god Vi i Vaše dijete želite.

Je li Vaše dijete dojeno ili ga hranite mliječnom formulom?

Ukoliko je prehrana Vašeg djeteta isključivo dojenje ili mliječna formula preporučamo Vam da polako počnete sljediti korake koji su opisani pod naslovom „nakon 4. do 6. mjeseca“. Idealni proizvodi za početak dohrane su oni s naznakom nakon 4. mjeseca.

Jeste li uveli prehranu u razdoblju od 4. do 6. mjeseca?

Da – Vaše dijete jede obrok s žlicom? Tada možete uvesti i slijedeći obrok u plan prehrane – zasitnu Gotovu mliječnu kašicu u večernjim satima. Voće & žitarice u posljepodnevnim satima se preporučuje kao treći obrok.

Doručak i prijepodnevni obrok: Dijete i dalje konzumira majčino mlijeko ili prijelaznu formulu HiPP 2.

Ručak: Za ručak možete svome dijetetu ponuditi obrok. HiPP u svome asortimanu ima raznoliku ponudu, tako da dijete može upoznati cijeli niz okusa. Tu su obroci s mesom i ribom. Obroci nakon 6. mjeseca su malo grublje usitnjeni nego obroci nakon 4. mjeseca, kao blagi prijelaz na proizvode koji sadrže male komade hrane od 8. mjeseca.

Za desert Vam preporučujemo nekoliko žličica voća, koje je bogato s vitaminom C. Vitamin C pomaže u apsorpciji važnog željeza iz mesa.

Poslijepodnevni obrok: Popodnevni obrok može I dalje biti majčino mlijeko ili mliječna formula. Uz mliječni obrok možete svome djetetu ponuditi i nekoliko žličica HiPP Voće & žitarice.

Večera: HiPP kašice za laku noć bez dodanog šećera je idealna za zasitan večernji obrok. Gotova mliječna kašica u staklenci ili u prahu koja se priprema s vodom.

Vaše dijete će sada biti žednije. Uz prvi obrok možete svome djetetu ponuditi tekućinu. Nekoliko gutljaja za početak je dovoljno. Kako povečavate broj obroka tako povečavate i količinu tekućine koju ćete svome djetetu ponuditi uz svaki obrok. Voda i nezaslađeni čajevi su najbolji za gašenje žeđi kod djeteta. Neka Vaše dijete brzo ugasi žeđ tj. nemojte dozvoliti da bočica služi Vašem djetetu kao zamjena za dudu varalicu.

HiPP –ove proizvode možete prepoznati prema sljedećim bojama:

pretraga dopunske prehrane