od 5. mjeseca

HiPP Mlado povrće s rižom

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

Saznajte više

Pojedinosti

HiPP Mlado povrće s rižom, idealna za početak dohrane

  • u HiPP BIO kvaliteti
  • bez dodatka soli - kako se i preporučuje za početak dohrane
  • samo odabrano, blago povrće se pasira dok ne postane fino kremasto i okusa koji odgovara djetetu
  • alfa-linolenska kiselina (omega 3 masna kiselina) - važna za razvoj mozga i živčanih stanica
  • sastojci prirodno ne sadrže gluten
  • sadrži mlijeko
  • bez aroma, bez konzervansa **, bez boja **

**prema zakonu

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 125g
Preporučeno vrijeme hranjenja U podne, U posljepodnevnim satima, Između obroka
Glavni sastojci Brokula, Mrkva, Grašak, Riža
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: HR4023-01

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Ocjene

Hipp

Najviše je volimo

katarina49, 2018-08-19

Veselimo se Vašoj ocjeni!

HiPP Mlado povrće s rižom

Pitanja i odgovori

U nadolazećim tjednima i mjesecima postupno ćete mijenjati prehranu Vašeg mališana s mliječne hrane/majčinog mlijeka na čvrste obroke. Prvi mliječni obrok koji se zamjenjuje obično je onaj oko ručka, zatim u vrijeme večere, te nakon toga slijedi poslijepodnevni obrok. Ujutro se djetetu i dalje daje majčino mlijeko/mliječna hrana.

Uz HiPP, uvođenje krute hrane je posebno jednostavno. Prva žličica koju ćete ponuditi djetetu neka bude HiPP povrće i to kašice koje sadrže jednu vrstu povrća. Ove kašice su lako probavljive i možete ih pronaći u malim staklenkama od 125g.

Preporučujemo da izvadite iz staklenke samo onaj dio koji će vaša beba vjerojatno pojesti. Za zagrijavanje stavite zdjelicu s kašicom u vruću vodu ili zagrijte u mikrovalnoj pećnici. Kad staklenku zagrijavate u vodi, prvo vodu zakuhajte, maknite s vatre i ostavite da se voda ohladi. Pripazite da voda nije toplija od 70°C, jer bi se na toj temperaturi naljepnica mogla odlijepiti, pa staklenka postaje skliska i teže ju je držati. Otprilike polovicu staklenke treba uroniti u vodu i miješati dok se ne zagrije. Za pripremu u mikrovalnoj pećnici skinite poklopac i prekrijte otvor kuhinjskim papirom ili poklopcem za mikrovalnu. Sada zagrijte staklenku na 360W cca. 60 sekundi (ovisno o uređaju). Kad se zagrije, dobro promiješajte plastičnom žlicom i prije posluživanja provjerite temperaturu. Nemojte podgrijavati i hraniti svoje dijete s hranom koja vam je ostala od prethodnog hranjenja.

Više informacija o dječjoj hrani u staklenki

Brokula voli umjerenu klimu s dovoljno padalina. Vrlo je osjetljiva na vrućinu i čak zna prestati cvjetati. HiPP BIO brokula raste u Schleswig-Holstein (najsjevernijoj Njemačkoj pokrajini) i Poljskoj. Tamo ima idealno tlo i optimalnu klimu sa stalnim vjetrom. To sprječava naseljavanje insekata. Ljeti, kada glava dosegne svoju punu veličinu, ali prije nego pojedini pupoljci procvjetaju, vrijeme je berbe.

HiPP BIO mrkve trebaju umjerenu klimu kako bi dobro rasle. Posebno napreduju na zdravom tlu bez kamenja, koje nije previše pjeskovito. U Srednjoj Europi - osobito u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Mađarskoj, Češkoj i Poljskoj - pronašli smo idealne uvjete za uzgoj naših mrkvi.

Većina ljudi odmah povezuje rižu s Azijom. Naša HiPP BIO riža, međutim, nije uzgajana samo u Aziji, već prvenstveno u europskim zemljama kao što su Italija, Španjolska i Mađarska. Klima je za uzgoj odlučujući čimbenik. BIO riža preferira subtropske ili tropske uvjete- topla ljeta s jakim suncem i vlažnim okruženjem. Zbog toga je riža često posađena uz rijeke ili u neposrednoj blizini izvora vode koji osiguravaju neophodne poplave. U Europi žetva počinje krajem rujna. Osim toga, mi uvozimo manju količinu BIO riže iz Meksika, Argentine i Pakistana.

HiPP BIO grašak voli pjeskovito tlo koje dobro zadržava vodu i umjerenu klimu s temperaturama oko 15 do 20 stupnjeva Celzija. Zbog toga, HiPP poljoprivrednici uzgajaju grašak u Njemačkoj, Nizozemskoj, Austriji i Mađarskoj. Idealno vrijeme branja određuje se čvrstoćom BIO graška, koja se mjeri kontinuirano. Kada se postigne optimalna čvrstoća, berba se odvija unutar nekoliko sati. Svježe ubrani BIO grašak ima ograničeni rok trajanja, te se odmah nakon berbe vozi do mjesta obrade, što mora biti u krugu od 30km. Na ovaj način HiPP jamči visoku kvalitetu i svježinu.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije