od 5. mjeseca

HiPP Prva muškatna bundeva za dojenče

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

Saznajte više

Pojedinosti

 HiPP Prva muškatna bundeva za dojenče, idealna za početak dohrane

  • povrće za HiPP kašice se uzgaja prema strogim smjernicama BIO uzgoja - bez umjetnih gnojiva ili pesticida
  • u kašicama koje se preporučuju za početak dohrane ne dodajemo sol - zato nemojte ni vi dodavati
  • sastojci prirodno ne sadrže gluten
  • bez aroma, konzervansa** i bojila**

**prema zakonu

Samo odabrano, blago povrće se pasira dok ne postane fino kremasto i okusa koji odgovara djetetu.

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 125g
Preporučeno vrijeme hranjenja U podne, U posljepodnevnim satima, Između obroka
Glavni sastojci Bundeva
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: 4063

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Ocjene

Super proizvod

Ocjena

Najdraža povrtna kašica! :)

Uriela, 2019-03-19

Slatko kao voće

Ocjena

Uz voćne, ovo je bila najdraža kasica mog prvog sina i cesto mu je bila premalo jedna.

Dunjam2020, 2020-03-26

Naša prva kašica

Ocjena

Pun pogodak

CEID, 2020-10-05

Pitanja i odgovori

HiPP proizvodi su klimatski-neutralni od 2011. godine.

Primjerice, korištenjem obnovljivih izvora energije značajno smanjujemo emisije koje nastaju u procesu proizvodnje. U potpunosti nadoknađujemo neizbježne emisije. HiPP sada ide korak dalje i stavlja na tržište prve klimatski pozitivne proizvode. Pritom uključujemo cijeli lanac vrijednosti: od polja do maloprodajnog skladišta, smanjujemo emisije CO2 što je više moguće.

Klimatski pozitivnim proizvodima, HiPP nadoknađuje i više nego što je neizbježne emisije oslobođeno: proizvodimo humus, promičemo projekte komposta i podržavamo ekološku poljoprivredu diljem svijeta. Na taj način dajemo važan doprinos zaštiti klime – u duhu „Gdje BIO završava, HiPP ide dalje“!.

Počinjemo sa staklenkama, a do 2025. cijela tvrtka će biti klimatski-pozitivna.

Početak dohrane trebao bi biti što jednostavniji. Idealno je HiPP BIO povrće kao što je HiPP mrkva, HiPP brokula ili HiPP bundeva.

Prvog dana ponudite bebi oko 3-4 žličice čistog pirea od povrća prije podnevnog mliječnog obroka. Dnevno možete povećavati količinu, ovisno o tome kako dijete prihvaća žlicu, prihvaća novi okus i podnosi povrće. Svako dijete tako individualno određuje brzinu ove faze prilagodbe.

Nakon krutog obroka, Vašu bebu i dalje hranite uobičajenim mliječnim obrocima.

Plan dohrane: Nakon 4. do 6. mjeseca

U nadolazećim tjednima i mjesecima postupno ćete mijenjati prehranu Vašeg mališana s mliječne hrane/majčinog mlijeka na čvrste obroke. Prvi mliječni obrok koji se zamjenjuje obično je onaj oko ručka, zatim u vrijeme večere, te nakon toga slijedi poslijepodnevni obrok. Ujutro se djetetu i dalje daje majčino mlijeko/mliječna hrana.

Uz HiPP, uvođenje krute hrane je posebno jednostavno. Prva žličica koju ćete ponuditi djetetu neka bude HiPP povrće i to kašice koje sadrže jednu vrstu povrća. Ove kašice su lako probavljive i možete ih pronaći u malim staklenkama od 125g.

Preporučujemo da izvadite iz staklenke samo onaj dio koji će vaša beba vjerojatno pojesti. Za zagrijavanje stavite zdjelicu s kašicom u vruću vodu ili zagrijte u mikrovalnoj pećnici. Kad staklenku zagrijavate u vodi, prvo vodu zakuhajte, maknite s vatre i ostavite da se voda ohladi. Pripazite da voda nije toplija od 70°C, jer bi se na toj temperaturi naljepnica mogla odlijepiti, pa staklenka postaje skliska i teže ju je držati. Otprilike polovicu staklenke treba uroniti u vodu i miješati dok se ne zagrije. Za pripremu u mikrovalnoj pećnici skinite poklopac i prekrijte otvor kuhinjskim papirom ili poklopcem za mikrovalnu. Sada zagrijte staklenku na 360W cca. 60 sekundi (ovisno o uređaju). Kad se zagrije, dobro promiješajte plastičnom žlicom i prije posluživanja provjerite temperaturu. Nemojte podgrijavati i hraniti svoje dijete s hranom koja vam je ostala od prethodnog hranjenja.

Više informacija o dječjoj hrani u staklenki

HiPP BIO bundeve posebno dobro rastu u srednje-europskoj ljetnoj klimi. Tijekom razdoblja rasta i sazrijevanja potrebna im je toplina, bez hladnih noći te s dovoljno oborina. Budući da je zdravo tlo neophodno za idealan rast, uzgajamo BIO bundeve u Mađarskoj, Poljskoj, Španjolskoj i Njemačkoj i sadimo ih samo na tlu kojem se redovito provjerava kvaliteta.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije