Transport dječje hrane u automobilu

Kako mogu transportirati dječju hranu u automobilu?

U principu preporučujemo čuvanje svih HiPP proizvoda na hladnom i suhom mjestu na temperaturi do 25°C.

U prtljažniku se mogu postići znatno veće temperature, pa je potrebna posebna pažnja:

Suhi prehrambeni proizvodi poput mliječnih formula i gotovih mliječnih kašica, kašice u staklenkama na bazi voća (voće, voće i žitarice, voćni dueti, puding) i voćni sokovi pod visokim temperaturama ne gube kvalitetu. Ovi proizvodi mogu se lako prenositi u prtljažniku.

Povrće i proizvodi s mesom (meniji, obroci) su osjetljivi ako su izloženi dugotrajnom izlaganju visokim temperaturama iznad 40°C. Stoga se za ove proizvode treba osigurati stalna temperatura. Spremite ih u pretinac kod vozača. Temperatura će ovdje zbog ventilacije i klimatizacije biti niža.

Za transport u prtljažniku: staklenke ohladite u hladnjaku prije nego što krenete na put, a zatim ih stavite u hladnu prijenosnu torbu ili prijenosni hladnjak.

Osim toga, staklenke se moraju čuvati da se ne oštete. Idealno bi ih bilo omotati u folije ili ponijeti sa sobom cijelo pakiranje (kartonsko) da spriječite lom stakla tijekom transporta. Svi proizvodi za opskrbu tijekom vožnje trebali bi biti dostupni u vozačkom prostoru.

Odmorite se!
Djeca traže češća zaustavljanja tijekom puta. Preporučujemo vam da se zaustavite na odmorištima koji su sadržajima prilagođeni za malu djecu. Ovdje možete pripremiti bočicu mlijeka, ugrijati obrok ili samo dati djetetu da popije HiPP sok. 

Transport u avionu

Dječja hrana može se prevoziti u avionu. Potrebno ju je staviti u posebne torbe ili kutije otporne na pritisak i udarce. Staklenke bi trebale biti izolirane tako da se omotaju krpom ili folijom i dodatno pakirane u plastične vrećice.

Preporučljivo je količinu dječje hrane dovoljnu za 2 dana spakirati u ručnu prtljagu, koju nosite sa sobom, za slučaj da glavna prtljaga ne bude dostupna na vrijeme i dalje će te moći nahraniti svoje dijete.

Čuvanje i skladištenje dječje hrane na godišnjem odmoru

Kad napokon stignete na odredište, staklenke bi trebale biti čuvane pri temperaturi ispod 30°C. Prije korištenja, obavezno provjerite da staklenka ili plastična zdjelica nisu oštećeni. Ako poklopac više nije pravilno zatvoren, takav proizvod više nije prikladan za konzumaciju.

Test poklopca: ako se prije otvaranja središte poklopaca pod pritiskom udubljuje, proizvod nije pogodan za upotrebu. Pri otvaranju svake staklenke poklopac klikne, ako se klik ne čuje, nema vakuuma.

Test plastične zdjelice: okrenite proizvode prema dolje i ukoliko proizvod procuri, nemojte ga koristiti. 

Suhi proizvodi poput HiPP mliječne hrane ili Gotovih mliječnih kašica trebali bi se čuvati na suhom mjestu u prostoru zaštićenom od sunca. Ako je jako vruće, preporučljivo je pohraniti originalno zatvorenu hranu u prijenosnom hladnjaku. Ne čuvajte otvorenim sadržaj hrane u prahu u hladnjaku. Prah se tamo može navlažiti i pokvariti. Držite ga suhim i brzo ga upotrijebite. Skladištenje izvan rashaldne torbe hladnjaka je moguće. HiPP Combiotik mliječna hrana može razgraditi samo prirodne bakterije mliječne kiseline na vrlo visokim temperaturama, ali to ne predstavlja nikakav zdravstveni rizik.

Želimo Vam sretan put i ugodan odmor!