Transport dječje hrane u automobilu

Kako mogu transportirati dječju hranu u automobilu?

U prtljažniku se mogu doseći temperature oko 40° C i više, pa je potreban poseban oprez.

Suhi prehrambeni proizvodi poput mliječnih formula i gotovih mliječnih kašica, kašice u staklenkama na bazi voća (voće, voće i žitarice, voćni dueti, puding) i voćni sokovi pod visokim temperaturama ne gube kvalitetu. Ovi proizvodi mogu se lako prenositi u prtljažniku.

Povrće i proizvodi s mesom (meniji, obroci) su osjetljivi ako su izloženi dugotrajnom izlaganju visokim temperaturama iznad 40 ° C. Stoga se za ove proizvode treba osigurati stalna temperatura. Spremite ih u pretinac kod vozača. Temperatura će ovdje zbog ventilacije i klimatizacije biti niža.

Prije stavljanja u prtljažnik, staklenke držite u hladnjaku da bi tijekom puta što dulje ostale hladne. Staklenke omotajte u foliju ili krpu da spriječite lom stakla tijekom transporta.

Transport u avionu

Dječja hrana može se prevoziti u avionu. Potrebno ju je staviti u posebne torbe ili kutije otporne na pritisak i udarce. Staklenke bi trebale biti izolirane tako da se omotaju krpom ili folijom i dodatno pakirane u plastične vrećice.

Preporučljivo je količinu dječje hrane dovoljnu za 2 dana spakirati u ručnu prtljagu, koju nosite sa sobom, za slučaj da glavna prtljaga ne bude dostupna na vrijeme i dalje će te moći nahraniti svoje dijete.

Čuvanje i skladištenje dječje hrane na godišnjem odmoru

Kad napokon stignete na odredište, staklenke bi trebale biti čuvane pri temperaturi ispod 35 ° C. Sve HiPP-ove staklenke su vakumirane.

Kako prepoznati gubitak vakuuma? Pri otvaranju svake staklenke poklopac klikne, ako se klik ne čuje, nema vakuuma. Također ako se prije otvaranja poklopac pod pritiskom udubljuje, proizvod nije pogodan za konzumaciju.

Želimo Vam sretan put i ugodan odmor!

Pretraga dopunske prehrane