Uzgoj BIO puretine

U HiPP-u koristimo samo BIO pureće meso iz kvalificiranih partnerskih farmi. BIO purani u slobodnom uzgoju čuvaju se prema HiPP smjernicama koje su puno strože od onih propisanih EU uredbom o BIO uzgoju. Na primjer, ne obrezuju se kljunovi purana i osigurano im je da u potpunosti žive u skladu sa svojim prirodnim potrebama. HiPP smjernice također proizvođačima propisuju da purani moraju najmanje 1/3 svoga života provesti na otvorenom.

Područja u kojima se mogu slobodno kretati vrlo su raznolika: uključuju mnogo lokalnog raslinja kao i drvene građevine te osiguravaju radoznalim životinjama puno toga za istraživanje. Kad vrijeme nije dovoljno lijepo za lutanje po pašnjacima, imaju pristup zaštićenim vanjskim površinama. Sve je ovo također propisano HiPP smjernicama za BIO uzgoj.

Jedan od zahtjeva BIO uzgoja je da se purani hrane svježom djetelinom, jer ona sadrži važne hranjive tvari. Naša stočna hrana na bazi žitarica proizvodi se u mlinovima koji su pod nadzorom HiPP-a. BIO uzgoj i uzgoj prilagođen potrebama specifičnih životinja zahtijevaju puno truda, ali sigurni smo da se isplati.