Naše staklenke su klima-pozitivne

Od polja do maloprodajnog skladišta

HiPP je prvi svjetski proizvođač dječje hrane koji proizvodi klima-pozitivne staklenke duž cijelog lanca vrijednosti, od polja do maloprodajnog skladišta.

Što znači “klima-pozitivno”?

Od 2011. godine imamo klima-neutralnu* proizvodnju naših staklenki. Sami ih proizvodimo te time jamčimo najvišu razinu kontrole i sigurnosti. No klima-neutralna proizvodnja nije dovoljna kako bi učinak na klimatske promjene bio pozitivan.

Poduzimamo sljedeći korak naprijed: HiPP nadoknađuje znatno više emisija CO2 nego što ih proizvodi kroz cijeli lanac vrijednosti; od proizvodnje sirovina, pakovnog materijala i transporta prije, za vrijeme i nakon proizvodnje do maloprodajnog skladišta. Prirodi vraćamo više nego što od nje uzimamo. Ne samo što smanjujemo emisiju plinova već pomažemo prirodi da veže CO2 i ne otpušta ga u atmosferu. To činimo na način da potičemo biološku raznolikost BIO proizvodnjom, a time osiguravamo tlo zdravim.

Također smo razvili znak “Klima-pozitivno” kako bismo označili naše klima-pozitivne staklenke. Naših 108.527 milijuna HiPP BIO staklenki godišnje za europsko tržište, postaju klimatski ambasadori cijele tvrtke.

*Iz HiPP proizvodnih pogona koji su CO2 neutralni od 2011., zahvaljujući obnovljivim izvorima energije i vlastitim projektima zaštite klime.