HiPP-ova misija do 2025

Pakiranje koje se može reciklirati - odgovorno pakirano

HiPP se više od 60 godina bavi BIO poljoprivredom i održivom proizvodnjom. Uzimamo u obzir cijeli proizvod: od pojedinih sastojaka i načina prerade sve do pakiranja. 97% HiPP staklenke može se reciklirati.*

Naša misija: do 2025. godine, sva ambalaža moći će se reciklirati kao i naše staklenke.

Zašto ne 100%?

100% recikliranje nije moguće, jer se boje, lakovi i ljepila koriste u svim vrstama ambalaže. Uostalom, staklenka bez etikete ne bi Vam mnogo govorila o njenom sadržaju…

Kako želimo postići taj cilj?

Manje ambalažnog materijala

Onog čega nema ne mora se odlagati! Godinama radimo na uštedi ambalažnog materijala čineći našu ambalažu što lakšom. Na primjer, težina naših staklenki smanjila se s godinama kao i količina plastike koju koristimo u proizvodnji naših kozmetičkih proizvoda. U budućnosti, želimo nastaviti štedjeti ambalažni materijal gdje god je to moguće.

Maksimalna mogućnosti recikliranja

Da bi se korištena ambalaža pretvorila u nešto drugo, mora imati što veću mogućnosti recikliranja. Važnu ulogu ima pravilno zbrinjavanje. Visoka mogućnost recikliranja i pravilno zbrinajvanje ključ su dobrog upravljanja recikliranjem i pretvaranja ambalaže u iskoristivi reciklirani materijal. Na ovaj način, želimo da nam se sva ambalaža može reciklirati kao i naše staklenke do 2025. godine.

Više recikliranog ambalažnog materijala za pakiranje

Mi u HiPP-u želimo još više recikliranog ambalažnog materijala - nešto što već radimo s našim staklenkama i mnogim našim sklopivim kutijama. Naš sljedeći korak: korištenje reciklirane plastike. Kako bi zaštitili mališane, HiPP pridaje veliku važnost sigurnosti materijala koji koristi za ambalažu. Na primjer, reciklirana plastika se koristi za našu ambalažu samo kada smo sigurni da ne sadrži ništa štetno.

*procijenio cyclos-HTP. Cyclos- HTP Institut je tvrtka koja razvrstava, ocjenjuje i ispituje mogućnost recikliranja ambalažnog materijala i druge robe.