Što smo do sada postigli.

Od našeg prvog proizvoda iz 1899 godine, brašna od dvopeka za djecu J.HiPP-a, do danas, mnogo se promijenilo u pakiranju hrane. Čak je i naša osnovna ambalaža - staklenka - kontinuirano optimizirana. Rezultat je uspješna priča o uštedi resursa što je i poticaj i zahtjev za sve ostale sustave pakiranja u HiPP-u. Pridružite nam se na našem putu do još održivijeg pakiranja.

HiPP staklenke

Prva HiPP staklenka s mrkvom predstavljena je još 1960 godine. Od tada, težina staklenke smanjena je za 23%.

Da još uvijek koristimo iste staklenke kao 1964 godine, trebalo bi nam 3000 tona više stakla godišnje za proizvodnju naših najčešće korištenih staklenki (190g). Također smo promijenili i vakumski poklopac naših HiPP staklenki - suzili smo rub poklopca i smanjili njegovu debljinu. S proizvodnjom od oko 300 milijuna staklenki, HiPP godišnje uštedi oko 77 tona bijelog lima a time i vrijedne resurse ove kategorije.

10 godina HiPP Eco Comfort Pack®-a

S HiPP Eco Comfort Pack®-om već 10 godina dajemo naš doprinos zaštiti okoliša. Korišteni karton ima FSC certifikat (Forest Stewardship Councile) i znak je našeg odgovornog pristupa prirodi. Tiskarske boje temeljene su na biljnom ulju stoga ne sadrže mineralna ulja. Nadalje, koristimo samo jednu unutarnju vrećicu i time smo smanjili emisiju CO2 u usporedbi sa prethodnim pakiranjem. I naravno, sve komponente kutije za mlijeko mogu se odvojeno odlagati.

Mogućnost recikliranja ambalaže za kozmetiku

U prosjeku, do 96% ambalaže našeg HiPP Babysanft asortimana može se reciklirati. U 2020. godini, uspjeli smo smanjiti težinu HiPP Babysanft ambalaže za 7%.

Ušteda plastike

PET boce koje se koriste za naše napitke također su lakše od 2018. godine. Na taj smo način već uštedjeli 15,7 tona plastike.