Uzgoj BIO povrća i mrkve

HiPP se više od 60 godina bavi uzgojem BIO povrća. Iskustvo koje su naši stručnjaci stekli tijekom dugog vremena dijele s našim dobavljačima BIO povrća. HiPP prati uzgajivače povrća od odabira pravog polja, pravog sjemena, pa preko rasta do berbe. Kako bi se spriječile bolesti i štetočine, naši se BIO poljoprivrednici pridržavaju dobro izbalansirane rotacije usjeva. To također osigurava da iz našeg tla nisu iscrpljene hranjive tvari jer se svake godine sade različite kulture. Zdrava, neobrađena tla osnova su kvalitetnih sirovina koje koristimo u našim proizvodima. One osiguravaju da dobijemo proizvode vrhunske kvalitete koji su dovoljno dobri i za više od BIO.

Uzgoj HiPP BIO mrkve

Kod uzgoja BIO mrkve, proizvodnja se prvenstveno bazira na zdravom i plodnom tlu. Sjeme koje su posebno odabrali naši HiPP stručnjaci idealno je za odgovarajuća tla i nije kemijski obrađeno niti genetski modificirano. Kako bismo održali zdravu zemlju i usjeve, u HiPP-u sijemo mrkvu na istom polju svakih šest do sedam godina. U međuvremenu, naši djelatnici sade žitarice, krumpir ili djetelinu. Korov se otklanja na tradicionalni način, npr. ručno. Čineći to, dajemo važan doprinos zaštiti okoliša.

Prije nego se naša ručno ubrana mrkva može nazvati „HiPP BIO mrkva“ podvrgavamo je beskompromisnim testiranjima u vlastitom laboratoriju na preko 1200 mogućih ostataka. To je daleko više nego što je propisano zakonom. Naša sorta HiPP mrkve „Dulcis“ posebno je blaga i stoga idealna za osjetljive okusne pupoljke beba.