Zaštita klime

Zaštita klime trenutno je jedan od najvažnijih izazova. Klimatske promjene zajedno sa sve većim gubitkom biološke raznolikosti narušavaju plodnost tla i životne uvjete. Dugoročno, time riskiramo same temelje našeg postojanja. Za proizvodnju hrane treba nam pravo vrijeme – s dovoljno, ali ne previše oborina i plodno tlo. Ako klima, voda i tlo dobro surađuju zajedno, voće, povrće i žitarice mogu rasti i uspijevati.

HiPP se stoga već dugi niz godina zalaže za zaštitu klime. Zahvaljujući korištenju obnovljivih izvora energije, naše tvornice u Pfaffenhofenu, Gmundenu, Glini i Hansagligetu proizvode na klimatski neutralan način. Proizvodi iz ovih tvornica nagrađeni su pečatom „Klimatski prihvatljiv“. HiPP je član inicijative „Gospodarstvo po klimi“. Sve članice su posvećene zaštiti klime. Ali HiPP ne uzima u obzir samo proizvodni proces kada su u pitanju emisije koje utječu na našu klimu: nova rješenja za pakiranje, optimizirana logistika i vlastiti projekti komposta imaju veliki udio u politici prilagođavanja poduzeća klimatskim promjenama.

Ako uništimo naša tla, to će imati veliki utjecaj na emisiju štetnih plinova. Obradive zemlje, močvare, šumska tla i travnjaci skladište CO2. Bezbroj organizama u tlu živi na ugljičnom dioksidu i proizvodi kisik. U organskom uzgoju koji HiPP promovira više od 60 godina, ti se mikroorganizmi smatraju osnovom za stvaranje humusa, a samim time i za plodnost tla.