Izbornik

Održivi proizvodi osiguravaju budućnost naše djece

Zdrava prehrana u skladu s prirodom

Osiguravamo uvjete za budućnost življenja. HiPP kao jedan od najvećih prerađivača BIO sirovina i proizvođač dječje hrane vrhunske kvalitete osjeća veliku odgovornost za budućnost. Sve više potrošači žele znati kako se njihova hrana proizvodi i odakle dolazi. Održiva hrana i održiva proizvodnja postaje sve važnija.

HiPP BIO znak

Više od 60 godina HiPP se zalaže za organsko-biološku poljoprivredu poštujući prirodne cikluse, štiteći okoliš i slijedeći metode održivosti. Sve to predstavlja HiPP BIO znak, a jamči Claus Hipp svojim imenom. S našim visokim standardima kvalitete idemo dalje od zakonskih zahtjeva koji su propisani Direktivom o organsko-biološkom uzgoju i označeni EU BIO logom. Zato sadržaj jedne HiPP staklenke prođe i preko 260 provjera. HiPP laboratorij je jedan od vodećih u Europi.

CO2 - Emisija

HiPP slovi za jednu od prvih njemačkih tvrtki u prehrambenoj industriji koje prate i računaju emisiju CO2. U budućnosti, cilj je prikupiti sve relevantne LCA (Life cycle  assessment - Procjena životnog ciklusa) podatke  za sve naše proizvode kako bi se potrošačima mogle pružiti informacije o tome koliko se CO2 oslobađa tijekom proizvodnje određenog HiPP proizvoda.

Nema genetski modificiranih usjeva

Jasno reći 'NE' zelenom genetskom inženjeringu za nas je etička obveza. Smatramo da je to naša posebna obveza kako bi se izbjegao ekstremni gubitak flore i faune (koji se može dogoditi upravo zbog prakse genetskog inžinjeringa) i dramatične posljedice u smislu smanjenja biološke raznolikosti. Jer ona je ništa manje nego temelj cjelokupnog življenja.

Transparentnost i lanac vrijednosti

HiPP usko surađuje sa svojim uzgajivačima: do naših ciljeva možemo doći samo ako dobavljači i partneri djeluju na održiv način. Stoga je dio međusobnih ugovora vezan za ponašanje i etiku. Zajedno s našim partnerima u opskrbnom lancu brinemo za najbolju kvalitetu, zaštitu okoliša, socijalne i ekonomske standarde. HiPP stavlja poseban naglasak na razvoj kontinuiranih, dugovječnih i povjerljivih odnosa.