Što se događa prilikom napora?

Da bi se odradio kvalitetan i efikasan trening mora biti osigurana adekvatna količina šećera u krvi koja osigurava potrebnu energiju. Ukoliko dođe do nedostatka energije sportaš se osjeća umorno i slabo te nema energije za daljnji nastavak treninga. Najvažnije je tijekom treninga osigurati dovoljan unos ugljikohidrata koji su glavni izvor energije.

Način prehrane mijenja se tijekom sezone, ovisno o rasporedu i intenzitetu treninga, o natjecanjima i njihovom dnevnom rasporedu tijekom sezone. Zajedničko pravilo odgovarajuće sportske prehrane, bez obzira na razdoblje sezone, glasi: 2-3 sata prije treninga i natjecanja treba izbjegavati obilne i teške obroke. Potrebno je konzumirati manje međuobroke bogate ugljikohidratima koji se brzo apsorbiraju u krv te daju trenutnu energiju.

Prehrana čini razliku!

Namirnice najbogatije takvim ugljikohidratima su banana i jabuka. Voće je glavni izvor vitamina i mineralnih tvari koje sudjeluju u metaboličkim procesima razgradnje ugljikohidrata i dobivanja energije u tijelu.

Mario Mlinarić

Kao sportaš, trebam lako probavljive ugljikohidrate za moje teške treninge.

Ako želim postići vrhunske performanse, moje tijelo mora biti jako, a u "HiPPis Sport " proizvodima otkrio sam savršen izvor ugljikohidrata. Također ih je lako transportirati, raznovrsnih su okusa i vrlo ukusni.

Svoju strast za sportom i zdravim životom mogu staviti u jednu rečenicu: Cijeli moj život usmjeren je prema sportu. Volim sport, volim se osjećati fit i znati da sport i zdrava prehrana čine najbolje za moje tijelo.

Tako sam otkrio HiPPiS Sport proizvode: Kad trenirate, osim nedostatka energije dolazi i osjećaj gladi. Slučajno sam probao HiPPis Sport proizvode i odmah se zaljubio u njih, jer su i jako ukusni. Tako danas svakodnevno uz sebe imam HiPP proizvode i to ne samo tijekom treninga.

Dan često počinjem sa HiPPiS Smoothie proizvodima, a onda je tu i doručak, HiPP Muesli. Iako su prvenstveno namijenjeni dječjoj dobi, obzirom da su bez dodanog šećera i sa cjelovitim žitaricama iz organskog uzgoja, smatram ih vrhunskim proizvodom koji se savršeno uklapa u moj životni stil. Zapravo, takve je žitarice vrlo teško pronaći na tržištu za odrasle.