HA-mliječne formule smanjuju rizik za razvoj alergija

Proteini mlijeka mogu biti ključan čimbenik za razvoj alergija. U proizvodnji HA-formula, bjelančevine mlijeka se hidroliziraju na manje jedinice koje organizam djeteta ne prepoznaje kao strane. Na taj način HA-formule smanjuju rizik od razvoja alergija.

Uobičajene HA-formule sadrže parcijalni hidrolizat proteina
HiPP HA-formule sadrže ekstenzivno hidrolizirane i ultra filtrirane proteine

HiPP HA Combiotik® -mliječne formule sadrže hidrolizirane i ultrafiltrirane bjelančevine koje su također testirane u studiji za prevenciju alergija.

Ključno je da ostanete dosljedni tijekom prvih 4-6 mjeseci djetetova života. Čak i male količine mliječnih formula koje sadrže nedovoljno hidrolizirane bjelančevine mogu uzrokovati razvoj alergija.

Pažnja: čak i HA-formule nisu stopostotna zaštita te i njihovom primjenom može doći do razvoja alergija.

Majčino mlijeko djeluje na razvoj zdrave crijevne flore, koja dijete štiti od razvoja alergija

Uz bjelančevine, crijevna flora također igra važnu ulogu u borbi protiv razvoja alergija. Znanstvena istraživanju su pokazala da se sastav crijevne flore kod djece koja su razvila alergiju dosta razlikuje od sastava crijevne flore djece koja nemaju alergija.

Crijevna flora djece koja pate od alergija u pravilu sadrži veću količinu neželjenih bakterija u odnosu na količinu bakterija mliječne kiseline. Zdrava crijevna flora kod dojene djece je najbolja prevencija razvitka alergija.

HiPP HA COMBIOTIK® mliječne formule: Po uzoru na majčino mlijeko 

Cilj naših istraživanja je napraviti mlijeko što sličnije majčinom mlijeku. Majčino mlijeko sadrži različite probiotičke kulture i prebiotička vlakna koja su izrazito važna za razvoj crijevne flore. HiPP HA COMBIOTIK® mliječne formule temeljene su na ovom modelu. Iz tog razloga HiPP HA COMBIOTIK® početna i prijelazna mliječna formula sadrže važna dijetalna vlakna  (GOS*) te prirodne kulture bakterija mliječne kiseline.

*Galaktooligosaharidi - važna prehrambena vlakna