HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Obiteljska putovanja, novi posao ili vikend shopping u nekoj od obližnjih EU zemalja - roditelji s djecom putuju cijelom Europom. Kako biste se snašli u međunarodnom HiPP asortimanu, sastavili smo najvažnije informacije o našim HiPP proizvodima, koji se prodaju diljem Europske Unije, u naš EU vodič za kupovinu.

Roditelji se uvijek mogu osloniti na HiPP: svi naši HiPP proizvodi ispunjavaju stroge zahtjeve kvalitete i sigurnosti bez obzira gdje se nalazite. To Vam obećavamo!

Na što moram obratiti pažnju kada koristim HiPP proizvode iz druge zemlje EU?

Na svim našim deklaracijama HiPP proizvoda možete pronaći sljedeće informacije:
1. ime proizvoda
2. preporučeno vrijeme uvođenja
3. popis sastojaka (na svim deklaracijama proizvoda za dohranu)
4. podaci o posebnim svojstvima proizvoda

Ukoliko su ova četiri navedena podatka ista kao i na HiPP proizvodu koji inače koristite, tada je sastav oba HiPP proizvoda jednak.

5. Ukoliko postoji razlika u nekom od navedenih podataka, preporučujemo da pregledate popis sastojaka. Molimo Vas provjerite je li proizvod prikladan za Vaše dijete.

6. Ukoliko imate dodatna pitanja vezana uz naše proizvode, kontaktirajte HiPP predstavništvo u toj zemlji. Kontakt podatke možete pronaći na deklaraciji proizvoda.

Staklenke, posudice i tubice – jesu li recepture iste?

Različiti oblici pakiranja, kao što su staklenke, posudice ili tubice, moraju zadovoljiti različite tehničke zahtjeve u pogledu proizvodnje i punjenja. To može zahtjevati prilagođavanje recepture.

Ukoliko je omiljeni proizvod Vašeg djeteta dostupan u drugačijem pakiranju u drugoj zemlji EU, molimo Vas, provjerite popis sastojaka prije korištenja.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana uz naše proizvode, kontaktirajte HiPP predstavništvo u toj zemlji. Kontakt podatke možete pronaći na deklaraciji proizvoda.

Postoje male razlike u popisu sastojaka na proizvodu koji isto izgleda - zašto je tome tako?

U načelu, zakonski propisi EU reguliraju način deklariranja proizvoda.
Međutim, pojedine zemlje su te propise protumačile nešto drugačije. Moramo se pridržavati lokalnih zakonskih propisa kada nudimo proizvod iste recepture u različitim zemljama.

Koje su moguće razlike u popisu sastojaka?

Različite količine sastojaka (u postocima)

Prema zakonskim propisima EU, količina određenih sastojaka mora biti naznačena u postocima. To se odnosi na sastojke koji su istaknuti ili u imenu proizvoda ili na deklaraciji.
Ovaj zakon drugačije se tumači u određenim zemljama. U nekim zemljama, primjerice, količina svih sastojaka mora biti navedena na deklaraciji, dok se u drugim zemljama, na taj način moraju navesti samo neki sastojci koji su po njihovom mišljenju važni.
Ove razlike u popisu sastojaka nemaju utjecaj na kvalitetu proizvoda, budući da su recepture identične.

Različita imena nekih sastojaka

Druga razlika na deklaraciji su različiti nazivi određenih vitamina i mineralnih tvari, prema lokalnim zakonskim propisima. Neke zemlje zahtjevaju stručne nazive, dok druge radije koriste uobičajene izraze. Na primjer, neke zemlje koriste opće poznati izraz "vitamin C", dok druge koriste izraz "askorbinska kiselina" što je zapravo sinonim za vitamin C.

Objedinjenje sastojaka u popisu sastojaka

U nekim je zemljama jasan i sažet popis sastojaka vrlo važan. Jedan od uvjete je da se sastojci moraju objediniti pod jedan pojam, a zatim navesti u zagradama, na primjer, vitamini ( vitamin A, niacin, vitamin E…). Druge zemlje žele da su svi sastojci navedeni pojedinačno i u padajućem redoslijedu prema njihovoj količini, na primjer, vitamin A …, niacin…,.

HiPP je uvijek ažuran

HiPP proizvodi se redovito pregledavaju i korigiraju.
Razlozi za to su:

  • nova znanstvena saznanja
  • novi zakonski propisi
  • promjene zahtjeva potrošača

Jednom kada se novi/prilagođeni proizvodi plasiraju na tržište, na tržištu EU paralelno se privremeno mogu naći "nove" i "prethodne" verzije.
Ukoliko imate dodatna pitanja vezana uz naše proizvode, molimo Vas kontaktirajte HiPP predstavništvo u toj zemlji. Kontakt podatke možete pronaći na deklaraciji proizvoda.

Što moram znati prilikom kupnje HiPP dječje hrane u zemljama EU?

Asortiman HiPP proizvoda u drugim zemljama EU u pravilu je isti kao i u Vašoj zemlji. Naravno, uzimajući u obzir nacionalne prehrambene preporuke i prehrambene navike, možete naići i na neke razlike.

Različito vrijeme uvođenja za isti proizvod

Imajte na umu da preporučeno vrijeme uvođenja proizvoda koji inače kupujete može biti različito u drugoj zemlji EU. Pogledajte popis sastojaka kako biste saznali odgovara li proizvod onome koji kupujete u svojoj zemlji.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana uz naše proizvode, kontaktirajte HiPP predstavništvo u toj zemlji. Kontakt podatke možete pronaći na deklaraciji proizvoda.

Isti proizvod, različita veličina pakiranja

Naše HiPP staklenke dolaze u različitim veličinama pakiranja ovisno o prehrambenim navikama koje se razlikuju od zemlje do zemlje. Dok je desert nakon svakog obroka tradicija u nekim zemljama, drugi nude samo glavni obrok bez deserta. Ponuda različitih veličina staklenki omogućava nam da zadovoljimo različite prehrambene navike.

Vrijedno biljno ulje u HiPP obrocima

Kako bismo osigurali da sva dojenčad i mala djeca unesu dovoljnu količinu nezasićenih masnih kiselina, dodali smo prema preporuci nutricionista potrebnu količinu biljnog ulja. Zbog različite veličine staklenki, postoci mogu biti različiti, čisto aritmetički. Međutim, kvaliteta proizvoda ostaje ista.

Što moram znati prilikom kupnje HiPP mliječne hrane u zemljama EU?

Kada je riječ o mliječnoj hrani, preporuke uvođenja značajno se razlikuju unutar zemalja EU. Ako kupujete hranu izvan svoje zemlje, preporučujemo da pažljivo pogledate informacije na pakiranju, jer se preporuke za pripremu i doziranje mogu razlikovati od zemlje do zemlje.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana uz naše proizvode, kontaktirajte HiPP predstavništvo u toj zemlji. Kontakt podatke možete pronaći na deklaraciji proizvoda.

Sljedeće se odnosi na sve HiPP proizvode:

Sva HiPP mliječna hrana prilagođena je posebnim prehrambenim potrebama dojenčadi kako bi dobila sve što joj je potrebno za zdrav razvoj. Više od 50 godina, svu svoju brigu i iskustvo posvetili smo proizvodnji najbolje mliječne hrane - u skladu s našim visokim standardima kvalitete u cijelome svijetu. Zbog toga je sva HiPP mliječna hrana jednako sigurna za djecu bez obzira gdje žive, te zadovoljava sve nutritivne zahtjeve za zdravu dojenčad i malu djecu.

PRE, 1,2,3,4, Dječje mlijeko ili Kinder- o čemu se radi?

Mlijeka se prema kategorijama označavaju kao PRE, 1, 2, 3, 4, Dječje mlijeko ili Kinder. Oznake možete pronaći na prednjoj strani pakiranja HiPP mliječne hrane.

Imajte na umu da se iste kategorije proizvoda mogu razlikovati u vremenu uvođenja od one na koju ste naviknuli u svojoj zemlji.

Dojenačka mliječna hrana je označena sa 1 ili PRE. Možete je koristiti od rođenja nadalje.
Kada govorimo o 2, 3, 4, Dječjem mlijeku ili Kinder mlijeku, dodatne informacije o preporučenom vremenu uvođenja možete pronaći na prednjoj strani pakiranja.

Škrob u mliječnoj hrani

Škrob se dodaje u mliječnu hranu kako bi bila kremastija. U zemljama kao što su Njemačka ili Austrija, dodaje se škrob u početnu mliječnu hranu označenu brojem 1, kao i u prijelaznu mliječnu hranu nakon 6. mjeseca.

Također škrob se navodi i u popisu sastojaka HiPP mliječne hrane. O točnoj količini dodanog škroba možete pročitati u nutritivnoj tablici na pakiranju. Mliječna hrana bez škroba lako se može razlikovati od one koja sadrži škrob jer na pakiranju sadrži informaciju "samo laktoza".

Vodič za pripremu mliječne hrane ovisi o sastavu naše HiPP COMBIOTIK® mliječne hrane

Naša HiPP COMBIOTIK® mliječna hrana sadrži pomno odabrane sastojke i jedninstvenu kombinaciju dragocjenih nutrijenata inspiriranih prirodom. Među biranim sastojcima sadrži i prirodne kulture bakterija mliječne kiseline koje su izvorno dobivene iz majčinog mlijeka.
Neke zemlje EU propisuju temperaturu vode od 70°C za pripremu mliječne hrane. U tim zemljama, ne dodajemo kulture bakterija mliječne kiseline jer bi došlo do inaktivacije uslijed kontakta sa vrućom vodom.

HiPP mliječna hrana koja sadrži kulture bakterija mliječne kiseline označene su odgovarajućom napomenom na prednjoj strani pakiranja. Nalaze se i u popisu sastojaka.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana uz naše proizvode, kontaktirajte HiPP predstavništvo u toj zemlji. Kontakt podatke možete pronaći na deklaraciji proizvoda.