Nagrade i priznanja

Dostignuća na putu prema održivosti

Opredjeljenje za održivost nije samo dokumentirano kroz nagrade i priznanja nego i kroz HiPP-ovo veliko povjerenje kod potrošača. Za HiPP to znači veliko priznanje i motivaciju za nove ciljeve.

Prvo mjesto u časopisu “Tjedan gospodarstva”

25.05.2013.
Potrošači (njih 8 400 ispitanika) ponovno su glasali za HiPP kao najbolje održivu tvrtku u Njemačkoj 2013.

Vrlo smo zahvalni na povjerenju koje su nam potrošači svojim glasovanjem dali. Ovo povjerenje djeluje motivacijski na HiPP koji na taj način jamči veliku pouzdanost u kvalitetu svojih BIO proizvoda. Već 2011 i 2012 HiPP je dobio najviše glasova kao najbolje održiva tvrtka u Njemačkoj po anketi potrošača koja je izašla u časopisu “Tjedan gospodarstva”.
Također, u časopisu “Tjedan gospodarstva”  2013 od 103 rada iz 17 sektora HiPP je bio pobjednik. Drugo i treće mjesto otišlo je Miele proizvođaču kuhinjskih aparata i DM lancu drogerija. Posljednja tri mjesta dijelili su McDonald, odjeća H&M i KIK. Sve u svemu studija je pokazala da potrošači pridaju vrijednost zaštiti okoliša i društvenom sektoru, jednako kao i samom proizvodu.

CSR nagrada Njemačke savezne vlade

24.04.2013.
HiPP je dobio glavnu nagradu kao jedna od najodgovornijih tvrtki.

HiPP je osvojio nagradu za izvanrednu predanost na području zaštite okoliša i zajednice, društva za upravljanje, tržište i radno mjesto te je zadovoljan visokim priznanjem kao najodgovornija tvrtka u Njemačkoj (u kategoriji 500-4999 djelatnika).

2012. Njemačka nagrada Održivosti iz Njemačke Savezne vlade

07.12.2012.
HiPP je primio nagradu kao jedna od TOP 3 najbolje održivih tvrtki Njemačke.

07.12.2012. objavljeni su pobjednici  Njemačke za nagradu održivosti od Savezne vlade. Kandidati su nagrađeni za primjeren ekonomski uspjeh, društvenu odgovornost i postupanje s ekološkim sirovinama. Samo one tvrtke koje su mogle pokazati izvanredna postignuća na području održivosti, koje podržavaju način razmišljanja za održivo društvo kroz poduzetničke akcije, bile su u mogućnosti doći do konačnog odabira.

FAUN Kategorija odgovornosti i održivosti

22.11.2012.
FAUN Kategorija odgovornosti i održivosti - nagrađeni od strane njemačke norme EDITIONEN izdavača i Ernst & Young

U suradnji s njemačkim standardima EDITIONEN, izdavača, revizorska tvrtka Ernest & Young dodijelila je FAUN priznanja u 2012 god. prvi puta za njemačke obiteljske tvrtke. Nagrada se dodjeljuje za izvrstan brand management u tri kategorije: 1. Tradicija i pouzdanost, 2. Odgovornost & održivost, 3. Inovacija. To se odnosi na sve sektore i uključuje područja potrošača, usluga i industrije. FAUN – akronim izveden od njemačke riječi koja znači “obiteljski posao”osmislili su generalni direktor njemačkih standarda  EDITIONEN Olaf Salie i dizajner Daniel Berg. Predstavlja stablo i simbolizira ukorjenjenost, rast, obnavljanje i povezanost – za obitelj i vlastiti brand. Stefan HiPP dobio je nagradu u kategoriji odgovornosti i održivosti.

Bavarski obiteljski posao – nagrada 2012.

21.03.2012.
Obiteljski posao (ASU) i mladi poduzetnici (BJU) nagradili su u ožujku 2012 po prvi put obiteljski posao bavarskih poduzetničkih obitelji – nagradu 2012 u tri kategorije: “održivost”, “inovativnost” i “društveni angažman”. Claus HiPP dobio je za HiPP GmbH &Co Vertrieb KG 2. mjesto u kategoriji “Održivost”.

Njemačka Solarna nagrada

05.11.2011.
Europska udruga za obnovljivu energiju, EUROSOLAR je 05.11.2011. u Pfaffenhofeneru HiPP proizvođaču dječje hrane dodjelila Solarnu nagradu 2011.

Za HiPP, Solarna nagrada potvrđuje filozofiju tvrtke koja se prakticira već više desetljeća, konačno, “ekološki održiva proizvodnja dječje hrane” proteže se kao zlatna nit kroz povjest tvrtke. HiPP nije samo pionir u ekološkoj proizvodnji, nego je 1995. prvi u Europi uveo EMAS-ov certificirano upravljanje okolišem. Kroz dosljednu i održivu provedbu, tvrtka kontinuirano štedi energiju i resurse, te u Njemačkoj sada proizvodi neutralan CO2-unatoč duplo većoj proizvodnji. Kao što su klimatske promjene usko povezane sa životinjama i biljkama koje izumiru, HiPP međutim aktivno podupire očuvanje biološke raznolikosti.

Priznanje za Bavarski ekološki pakt

27.09.2011.
Priznanje za dugoročno opredjeljenje za kooperativnu zaštitu okoliša kroz Bavarski ekološki pakt

HiPP je bio jedan od potpisnika Bavarskog ekološkog pakta “Zajedno zaštitimo okoliš” osnovanog 23.10.1995. Kao tvrtka pionir, te za dugogodišnji i uzoran angažman HiPP je nagrađen tijekom svečanosti u rezidenciji crkve u Munchenu od ministra Sodera i ostalih osnivača. “Cilj Bavarskog ekološkog pakta temelji se na samoodgovornosti i dobrovoljno ojačanoj predanosti bavarskih tvrtki na području proširenja zaštite okoliša. Sudionici Ekološkog pakta pokazuju dobar primjer što doprinosi Bavarskoj, koja je održiv i ekološki prihvatljiv životni prostor.” Ministar je tijekom svečanosti prezentirao nagradu Gornje-Bavarskim tvrtkama (njih 120) koje su bile prve članice Bavarskog ekološkog pakta.

Econosophen

06.04.2011.
Munchen – 06.04.2011. Njemačka organizacija pomoći “Human Plus e.V.” nagradila je dječjeg proizvođača hrane Clausa Hippa sa nagradom “Econosophen”.

Ova nagrada se dodjeljuje svake godine od strane međunarodne organizacije za pojedince i tvrtke s visokom društvenom odgovornošću i osobitim zaslugama. Human Plus e.V. priznata je neprofitna organizacija za humanitarnu pomoć čije aktivnosti doprinose od 1988.u mnogim zemljama širom svijeta za ublažavanje siromaštva i bijede. Uz podršku Clausa Hippa za potrebitu djecu u Haitiju i Pakistanu, taj tradicijski poduzetnik dokazao je da za njega pomaganje ljudima nije samo posao nego poslanje.To je bio razlog dodjele nagrade od strane organizacije.

Pro Biokultura

Dana 27.11.2010., izvršni direktor HiPP Mađarske, gospodin Csaba Bódi dobio je nagradu Biokultura. U sklopu Dana znanosti, ova nagrada dodjeljuje se za promicanje ekološke kulture.

Steiger nagrada u kategoriji okoliša

13.03.2010.
Dana 13. ožujka, u Bochumu je dodijeljena Steiger nagrada za toleranciju i humanost.

Claus Hipp dobio je nagradu u kategoriji okoliš kao poduzetnik čije su vrijednosti već desetljećima uključene u očuvanje i zaštitu prirode kao i zaštitu okoliša.

Njemačka nagrada održivosti

06.01.2009.
Njemačka nagrada održivosti u kategoriji  “održive nabave”

Za pažljivu i održivu nabavu sirovina nagrada je dodijeljena HiPP-u. Dugo vremena tvrtka je kontinuirano slijedila upravljanje održivosti na najvišoj razini u svom lancu vrijednosti. Principi održivosti udovoljeni su u svim aspektima, od kupnje do proizvodnje, od prodaje do uprave. HiPP se ističe u provedbi načela rada u sektoru nabave. Međunarodno, HiPP je najveći prerađivač organskih sirovina.

Nagrada za zaštitu okoliša “Zlatni cvijet Rheydt”

13.09.2009.
Ovogodišnji dobitnik, Claus Hipp, bio je pionir prije 30 godina u proizvodnji dječje hrane iz strogo organskog uzgoja i već tada je na vrijeme učinio “hrabar korak misleći unaprijed”, ugostio gradonačelnika Norbert Bude-a kao počasnog gosta.

Claus Hipp ne stoji samo svojim imenom iza organskog uzgoja, dodao je predsjednik Odbora povjerenika na dodjeli nagrade “Zlatni cvijet”,Dr.Gottfried Arnold u svom govoru: “U posljednjih nekoliko godina, smanjio je emisiju CO2 u svojoj tvrtki za 90%, a najveći dio energije dolazi iz obnovljivih izvora. Potrošnja vode pala je za oko 40% po toni gotov proizvoda. Zahvaljujući Clausu Hipp-u društvo je postalo više ekološko, humanije, više promišljeno”.