Metafolin® - izvor folata po uzoru na majčino mlijeko

Vjerojatno ste upoznati sa folnom kiselinom još od perioda trudnoće te kako ovaj B vitamin ima važnu ulogu u razvoju Vašeg djeteta kroz cijelu trudnoću.
Ipak, nije samo važan kroz period trudnoće već i nakon poroda. Tijelu je potrebna folna kiselina za ključne korake u razvoju, posebno za rast i diobu stanica, te je stoga važan gradivni element za pravilan rast Vašeg djeteta.

Folna kiselina, folat i Metafolin®: Kako su povezani?

Folna kiselina je sintetski, industrijski proizveden oblik folata koji je inače prirodno prisutan u hrani biljnog i životinjskog podrijetla kao i u majčinom mlijeku. Prirodni oblik folata (5-MTHF) tijelo može odmah apsorbirati i iskoristiti- dok folnu kiselinu sa druge strane, organizam mora prvo pretvoriti/metabolizirati u bioaktivni oblik folata.

Jeste li znali?

Izraz folna kiselina/ folat izveden je iz latinskog „folium“ (list). Prvi put je ovaj B vitamin izoliran upravo iz listova špinata.

Po čemu se Metafolin® razlikuje od konvencionalne folne kiseline?

Metafolin® je kalcijeva sol prirodno prisutnog folata u organizmu, stoga i korak naprijed u razvoju od konvencionalne folne kiseline, koja se do danas koristi u mliječnim pripravcima.
Metafolin® je prirodni vrhunski oblik folata i dio prirodnog folata pronađenog u majčinom mlijeku. Što znači da su sastojci Metafolin®-a također pronađeni u majčinom mlijeku.

Ovdje možete pronaći više o sastojcima majčinog mlijeka.

Metafolin® može biti odmah iskoristiv u organizmu svakog djeteta

Slično folatu u majčinom mlijeku, Metafolin® je odmah raspoloživ i iskoristiv u organizmu. Metabolički put folne kiseline, s druge strane, puno je kompleksniji kako bi se pretvorio u iskoristiv aktivni oblik - za razliku od folata ili Metafolin®-a koji se mogu odmah iskoristiti u organizmu djeteta. Prirodni izvor folata Metafolin®, osigurava laku apsorpciju i iskoristivost ovog vitamina za svaki organizam.

Više informacija pretražite u HiPP Leksikonu mlijeka.

*Metafolin® je registrirani zaštitni znak tvrtke Merck KGaA, Darmstadt, Njemačka.