Priprema HiPP BIO žitnih kašica

HiPP BIO žitne kašice možete pripremiti na mnogo različitih načina kako biste osigurali raznoliku prehranu. Pripremljene s mliječnom hranom, čine zdrav i zasitan obrok na bazi mlijeka i žitarica. Pripremljene s vodom i dodatkom voća, čine ukusan popodnevni obrok na bazi voća i žitarica.

Priprema s mliječnom hranom

  1. Prokuhajte svježu vodu i ohladite na približno 50 °C*. Pripremite približno 200 ml mliječne hrane koju trenutno koristite (priprema ista kao i za bočicu).
  2. U zdjelicu stavite preporučenu količinu HiPP BIO žitne kašice (prema uputama za doziranje na odgovarajućoj ambalaži).
  3. Dodajte pripremljenu mliječnu hranu i promiješajte.
  4. Pričekajte dok se ne postigne željena konzistencija. Provjerite temperaturu.

Priprema bez mlijeka, kao žitna kašica s voćem

Prokuhajte 100 ml vode i ohladite na približno 50 °C*. 2 žlice (11 g) HiPP BIO žitne kašice stavite u zdjelicu, dodajte vodu i promiješajte. Dodajte 100 g HiPP voćne kašice (npr. kruška Vilijamovka) i žličicu biljnog ulja te sve zajedno pomiješajte. Sada samo pustite da odstoji dok se ne postigne željena konzistencija i ponovno provjerite temperaturu prije hranjenja.

Priprema s mlijekom i vodom

U posudu stavite 100 ml punomasnog mlijeka i 100 ml vode** i zagrijte do vrenja, a zatim ostavite da se ohladi na približno 50 °C*. U zdjelicu stavite 3-4 žlice (22 g) HiPP BIO žitne kašice. Dodajte ohlađenu tekućinu i promiješajte. Ostavite da stoji dok se ne postigne željena konzistencija, provjerite temperaturu.

* Za savršenu topljivost: nemojte koristiti previše vruću vodu za pripremu žitarica.

**Dodavanje vode potrebno je kako bi se sadržaj bjelančevina u kravljem mlijeku smanjio na razinu prikladnu za djecu!