Izbornik

Zašto su važne Omega-3 masne kiseline?

Omega-3 masne kiseline (ALA) su izrazito važne u ranom djetinjstvu za razvoj mozga i živčanih stanica.

Tijekom prve 2 godine života mozak raste i sazrijeva do određenog stupnja te je izrazito važan adekvatan unos Omega-3 masnih kiselina (ALA): 0,5% dnevnog unosa masnoća trebao bi biti ostvaren unosom Omega-3 masnih kiselina. HiPP mliječna hrana i HiPP BIO mliječne kašice (nakon 4. mjeseca) s prijelaznim mlijekom sadrže Omega-3 masne kiseline iz prirodnih sastojaka.

Tako možete biti sigurni da je unos Omega-3 masnih kiselina osiguran te da potječe iz prirodnih sirovina i prirodnog uzgoja. Tako dijete svakoga dana dobiva dovoljno nutrijenata za zdravi rast i razvoj.
Ovdje je primjer sedmomjesečnog dijeteta koje zadovoljava dnevne potrebe za Omega-3 masnim kiselinama putem HiPP BIO mliječne hrane i HiPP BIO kašica.

Više informacija o omega-3 masnim kiselinama (ALA) možete pronaći u Leksikonu mlijeka.

*Preporučeni unos Omega-3 masnih kiselina (ALA) za djecu od 4. do 12. mjeseca starosti je 0,5% od preporučenog dnevnog unosa energije