Kada početi s dohranom i koju dopunsku hranu koristiti?

Za djecu s rizikom od alergije, u prvih 4 mjeseca života, majčino mlijeko i / ili HiPP HA 1 Combiotik ® mliječna formula, u potpunosti opskrbljuju organizam djeteta svim potrebnim hranjivim tvarima. Nakon 4. mjeseca, za početak davanja dopunske hrane, znanstveno je dokazano da sve preporuke koje inače vrijede za djecu bez rizika od alergija, vrijede i za djecu s rizikom.

Sudjelujte u razvoju svoga djeteta i započnite dohranu svog djeteta ne prije 4. mjeseca i ne kasnije od 6. mjeseca života. Također se posavjetujete s pedijatrom. Samo odgađanje početka dohrane ne pomaže smanjenju rizika od alergija. 

Pri odabiru dopunske prehrane, danas više nema nekih restrikcija u svrhu prevencije alergije. Ipak kod djece s rizikom od nastajanja alergija, korisno je u prehrani koristiti namirnice poznate po slabo alergenim svojstvima. Određeni HiPP-ovi proizvodi su pogodni u tu svrhu jer sadrže jednu ili par jednostavnih sirovina iz prirode (voće ili povrće) koje rijetko izaziva alergije.

Zdravo, hranjivo, prihvatljivo

Počnite s jednostavnim proizvodima, koji sadrže samo nekoliko sastojaka, kao što je Hipp prva mrkvica za dojenče ili Prva jabuka za dojenče te širite prehranu postepeno 
(pogledajte Plan prehrane), tu možete pročitati kako dijete hraniti obzirom na njegovu dob.