Ekološki uzgoj povrća na Hippovim farmama

Prošlo je 60 godina kako je Claus Hipp započeo s organsko biološkom poljoprivredom. U suradnji s dr. Hansom Müllerom, ocem organsko-biološkog uzgoja, obitelj Hipp uzgojila je svoje prvo BIO povrće i BIO žitarice na farmi Ehrensberger. Ubrzo nakon toga poljoprivrednici s kojima je sklopljen ugovor, o kojima osobno brine Claus Hipp, radili su prema metodama održivog gospodarenja u skladu s prirodom. Danas je HiPP najveći prerađivač sirovina iz ekološkog uzgoja na svijetu. Organsko biološki uzgoj  temelji se na tri osnovna načela: zdravo tlo, netretirano sjeme i prirodan rast.   Bez upotrebe kemijskih sredstava za prskanje i umjetnih gnojiva, HiPP organsko-biološka poljoprivreda uključuje puno ljudskog rada. Najveća važnost se pridodaje korištenju BIO  primjerenih metoda i strogo je zabranjena upotreba kemijskih sredstava za prskanje.

Korov se uklanja na prirodan način: mehanički ili ručno. Osim toga, poljoprivreda podliježe strogoj kontroli kvalitete. Bilo da se radi o izboru naših područja za kultivaciju, o načinu sjetve ili žetve, mi čak prelazimo zakonske zahtjeve međunarodnih standarda za BIO uzgoj.  HiPP dječja hrana prolazi kroz najstrože testove na štetne tvari. Do 260 kontrola kvalitete - više nego što je potrebno od strane EU zakonodavstva – provode se, u rasponu od testiranja tla, analize  sirovine, pa do provjere gotovog proizvoda.