Od 6. mjeseca

Majčino mlijeko - koliko god Vi i Vaše dijete želite.

Je li Vaše dijete dojeno ili ga hranite mliječnom formulom?

Ukoliko je prehrana Vašeg djeteta isključivo dojenje ili mliječna formula preporučamo Vam da polako počnete slijediti korake koji su opisani pod naslovom „Od 5. do 6. mjeseca“. Idealni proizvodi za početak dohrane su oni s naznakom od 5. mjeseca.

Jeste li uveli dohranu u razdoblju od 5. do 6. mjeseca?

Da – Vaše dijete jede obrok s žlicom? Tada možete uvesti i slijedeći obrok u plan prehrane – zasitnu Gotovu mliječnu kašicu u večernjim satima. Voće & žitarice u poslijepodnevnim satima se preporučuje kao treći obrok.

Doručak i prijepodnevni obrok: Dijete i dalje konzumira majčino mlijeko ili prijelaznu formulu HiPP 2.

Ručak: Za ručak možete svome djetetu ponuditi obrok. HiPP u svome asortimanu ima raznoliku ponudu, tako da dijete može upoznati cijeli niz okusa. Tu su obroci s mesom i ribom. Obroci nakon 5. mjeseca fino su pasirani.

Za desert preprečujemo nekoliko žličica HiPP voća bogatog vitaminom C. Vitamin C pospješuje apsorpciju željeza.

Poslijepodnevni obrok: Popodnevni obrok može i dalje biti majčino mlijeko ili mliječna formula. Uz mliječni obrok možete svome djetetu ponuditi i nekoliko žličica HiPP Voće & žitarice.

Večera: HiPP kašice za laku noć bez dodanog šećera su idealne za zasitan večernji obrok. Gotova mliječna kašica u staklenci ili u prahu koja se priprema s vodom.

Vaše dijete će sada biti žednije. Uz prvi obrok možete svome djetetu ponuditi tekućinu. Nekoliko gutljaja za početak je dovoljno. Kako povećavate broj obroka tako povećavate i količinu tekućine koju ćete svome djetetu ponuditi uz svaki obrok. Voda i ne zaslađeni čajevi su najbolji za gašenje žeđi kod djeteta. Neka Vaše dijete brzo ugasi žeđ tj. nemojte dozvoliti da bočica služi Vašem djetetu kao zamjena za dudu varalicu.

HiPP –ove proizvode možete prepoznati prema sljedećim bojama: