U principu preporučujemo čuvanje svih HiPP proizvoda na hladnom i suhom mjestu na temperaturi do 25°C.
U prtljažniku se mogu postići znatno veće temperature, pa je potrebna posebna pažnja:
Suhi prehrambeni proizvodi poput mliječnih formula i gotovih mliječnih kašica, kašice u staklenkama na bazi voća (voće, voće i žitarice, deserti) i voćni sokovi pod visokim temperaturama ne gube kvalitetu. Ovi proizvodi mogu se lako prenositi u prtljažniku.
Povrće i proizvodi s mesom (meniji, obroci) su osjetljivi ako su izloženi dugotrajnom izlaganju visokim temperaturama iznad 40°C. Stoga se za ove proizvode treba osigurati stalna temperatura. Spremite ih u pretinac kod vozača. Temperatura će ovdje zbog ventilacije i klimatizacije biti niža.
Za transport u prtljažniku: staklenke ohladite u hladnjaku prije nego što krenete na put, a zatim ih stavite u hladnu prijenosnu torbu ili prijenosni hladnjak.
Osim toga, staklenke se moraju čuvati da se ne oštete. Idealno bi ih bilo omotati u folije ili ponijeti sa sobom cijelo pakiranje (kartonsko) da spriječite lom stakla tijekom transporta.
Odmorite se!
Djeca traže češća zaustavljanja tijekom puta. Preporučujemo vam da se zaustavite na odmorištima koji su sadržajima prilagođeni za malu djecu. Ovdje možete pripremiti bočicu mlijeka, ugrijati obrok ili samo dati djetetu da popije HiPP sok.