Čuvanje dječje hrane u automobilu

Kako čuvati dječju hranu u automobilu?

U principu preporučujemo čuvanje svih HiPP proizvoda na hladnom i suhom mjestu na temperaturi do 25°C.

U prtljažniku se mogu postići znatno veće temperature, pa je potrebna posebna pažnja:

Suhi prehrambeni proizvodi poput mliječnih formula i gotovih mliječnih kašica, kašice u staklenkama na bazi voća (voće, voće i žitarice, deserti) i voćni sokovi pod visokim temperaturama ne gube kvalitetu. Ovi proizvodi mogu se lako prenositi u prtljažniku.

Povrće i proizvodi s mesom (meniji, obroci) su osjetljivi ako su izloženi dugotrajnom izlaganju visokim temperaturama iznad 40°C. Stoga se za ove proizvode treba osigurati stalna temperatura. Spremite ih u pretinac kod vozača. Temperatura će ovdje zbog ventilacije i klimatizacije biti niža.

Za transport u prtljažniku: staklenke ohladite u hladnjaku prije nego što krenete na put, a zatim ih stavite u hladnu prijenosnu torbu ili prijenosni hladnjak.

Osim toga, staklenke se moraju čuvati da se ne oštete. Idealno bi ih bilo omotati u folije ili ponijeti sa sobom cijelo pakiranje (kartonsko) da spriječite lom stakla tijekom transporta. 

Odmorite se!
Djeca traže češća zaustavljanja tijekom puta. Preporučujemo vam da se zaustavite na odmorištima koji su sadržajima prilagođeni za malu djecu. Ovdje možete pripremiti bočicu mlijeka, ugrijati obrok ili samo dati djetetu da popije HiPP sok. 

Čuvanje i skladištenje dječje hrane na godišnjem odmoru

Kad napokon stignete na odredište, staklenke bi trebale biti čuvane pri temperaturi ispod 30°C. Prije korištenja, obavezno provjerite da staklenka ili plastična zdjelica nisu oštećeni. Ako poklopac više nije pravilno zatvoren, takav proizvod više nije prikladan za konzumaciju.

Test poklopca: ako se prije otvaranja središte poklopaca pod pritiskom udubljuje, proizvod nije pogodan za upotrebu. Pri otvaranju svake staklenke poklopac klikne, ako se klik ne čuje, nema vakuuma.

Test plastične zdjelice: okrenite proizvode prema dolje i ukoliko proizvod procuri, nemojte ga koristiti. 

Suhi proizvodi poput HiPP mliječne hrane ili Gotovih mliječnih kašica trebali bi se čuvati na suhom mjestu u prostoru zaštićenom od sunca. Ako je jako vruće, preporučljivo je pohraniti originalno zatvorenu hranu u prijenosnom hladnjaku. Ne čuvajte otvorenim sadržaj hrane u prahu u hladnjaku. Prah se tamo može navlažiti i pokvariti. 

Želimo Vam sretan put i ugodan odmor!