Dobrobit životinja

U skladu s prirodnim staništem i ponašanjem životinja.


Što karakterizira prirodan uzgoj životinja?

Dobrobit i uzgoj domaćih životinja osnova su ekološkog uzgoja. Propisi određeni zakonom su jako strogi: hrana mora biti sa BIO farmi i ne smije sadržavati antibiotike, promotore rasta ili genetski modificirane sirovine. Izborom pasmine, osiguravanjem prostora za slobodno kretanje, te velikim stajama s dovoljno svjetlosti osigurava se zdravlje životinja.

HiPP osoblje redovito na licu mjesta provjerava da se poštuju relevantni zahtjevi propisani za dobrobit životinja. Svim ovim kontrolama jamčimo našim potrošačima da se sve životinje uzgajaju i odrastaju primjereno svojoj vrsti.

Bio-Govedina

Goveda i telad žive na kontroliranim organsko-biološkim farmama. U prirodnom okruženju, životinje se dovoljno kreću na svježem zraku. To ih čini smirenima i opuštenima.

Briga za dobrobit samih životinja pospješuje njihovu prirodnu otpornost i zdravlje. Preventivni lijekovi strogo su zabranjeni. Naše životinje dobivaju samo prirodnu organsko-biološku hranu.

Bio-Svinje

HiPP koristi samo proizvode od životinja koje su tijekom cijelog svog života bile zdrave. Veličina staje, otvorenog prostora, te broj životinja u skupina u skladu je s fiziološkim potrebama svinja.

Bio-Kokoši

Naše BIO kokoši dolaze iz održivih peradarskih farmi: slobodno trčkaraju, kopaju i valjaju se u prašini. Hrane se biljnom organskom hranom. Njihovo stanje sustavno prati veterinar i dokumentra sve. I purice žive slobodno i nesputano. Kada im kljun naraste, ne obrezuje se.