Dječja koža

Što je posebno u dječjoj koži?

Dječja koža je tanja od kože odraslih osoba te je rožnati sloj blaži i manje otporan. Barijera koja služi za obranu od štetnih tvari nedovoljno je razvijena te zbog toga djeca lakše reagiraju na vanjske uvjete.

Prirodni kiselinski sloj na koži štiti od bakterija i patogena. Taj plašt se formira u prvih nekoliko tjedana života te su zbog toga djeca posebno osjetljiva.

Rožnati sloj kože kod djece ima veću razinu vlažnosti od odraslih osoba. Proizvodnja sebuma je dosta smanjena. Iz tog razloga koža beba je prekrivena tankim slojem emulzije masti i vode te se može lako isušiti. Iz tog razloga potrebno je štititi kožu od hladnoće i ozljeda.

Zašto koristiti proizvode za njegu dječje kože?

Nakon poroda dječja koža se brzo mora priviknuti na novo okruženje. Nakon nekoliko mjeseci provedenih u zaštićenom okolišu i plodnoj vodi dječja koža dolazi u kontakt sa zrakom i drugim vanjskim utjecajima.

Neko vrijeme nije se preporučalo korištenje kupki i proizvoda za njegu djece. Danas je znanstveno dokazano da izbjegavanje tih proizvoda dovodi do jakog isušivanja kože djece. Budući da je dječja koža osjetljivija od kože odraslih osoba potrebno je koristiti posebne proizvode za njegu kože.

Iz tih razloga HiPP je razvio posebnu liniju za njegu osjetljive dječje kože koja  ne sadrži štetne tvari te zadovoljava sve potrebe nježne dječje kože.