HiPP Croatia dobitnik je Nacionalne nagrade za zaštitu okoliša

Zaštita klime ima posebno značenje za nas, naša tvornica u Glini (kao i ostale HIPP tvornice) je klimatski neutralna i zato smo veoma sretni i ponosni što i naša zemlja kreće u smjeru klimatske neutralnosti.

27. listopada 2021., održana je Konferencija o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Događaj je održan u okviru Konferencije o budućnosti Europe koju su pokrenuli Europska komisija, Vijeće i Parlament.

Hrvatska je podržala Europski propis o klimi, kojem je cilj smanjenje emisije stakleničkih plinova za najmanje 55% do 2030.  i postizanje klimatske neutralnosti najkasnije do 2050. godine.

HiPP Croatia je klimatski neutralna već sada, a do 2025. planiramo biti klimatski pozitivni.

U sklopu konferencije dodijeljene su i nacionalne nagrade i priznanja za zaštitu okoliša za 2021. godinu.

U kategoriji "Upravljanje", dobili smo Nacionalnu nagradu za zaštitu okoliša jer je HiPP Croatia d.o.o., prva tvrtka u Hrvatskoj s implementiranim Sustavom za okolišno upravljanje – EMAS, što je prestižni EU certifikat namijenjen najboljima. Osim toga, Ministarstvo je prepoznalo naš rad na očuvanju klime (organska proizvodnja, klima neutralna proizvodnja i projekt 2025. – klima pozitivna proizvodnja).

Izuzetno smo ponosni što je naš rad, trud i brigu za okoliš prepoznalo i nagradilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja jer je ova nagrada priznanje da je ono što radimo, zaista dobro.

Ovo je prvi put da hrvatsko Ministarstvo dodjeljuje nagradu u zaštiti okoliša, te osim što smo prva tvrtka u hrvatskom EMAS registru, sada smo upisani i kao prvi dobitnici ove prestižne nagrade.

Kao dobitnik nacionalne nagrade, sada smo u mogućnosti sudjelovati na European Business Awards for the Environment, EBAE.

Mi ostavljamo svijet vrijedan življenja i hvala Vam na Vašem doprinosu.

Više o Konferenciji pročitajte ovdje.