HiPP Croatia d.o.o. dobitnik je nagrade Hrvatskog indeksa održivosti u kategoriji srednjih poduzeća.

HRIO – Hrvatski indeks održivosti, 2022.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), petnaestu godinu za redom proveli su natječaj za ocjenjivanje dobrovoljnih održivih praksi hrvatskih poduzeća – Hrvatski indeks održivosti (HRIO). HRIO poduzećima omogućava mjerenje održivosti vlastitih poslovnih praksi, a najbolji osvajaju nagrade koje se dodjeljuju na godišnjoj Konferenciji o održivom razvoju.

 

Na 14. Konferenciji o održivom razvoju, HiPP Croatia d.o.o. dobitnik je nagrade u kategoriji srednjih poduzeća.

ŠTO JE HRIO?
Hrvatski indeks održivosti, HRIO je metodologija koja omogućuje sveobuhvatan uvid u održivost poslovnih praksi, osvrt na usklađenost s najnovijim odredbama Europske unije te usporedbu s praksama drugih hrvatskih poduzeća. Ocjenjuju se aktivnosti u šest područja, a to su:

  • održivo korporativno upravljanje
  • upravljanje okolišem
  • radna okolina
  • odnosi sa zajednicom
  • ljudska prava
  • dječja prava

Riječ je o jedinom rejtingu kojim se mjeri razina održivosti poduzeća u Hrvatskoj, u kojem godišnje sudjeluje više od stotinu poduzeća, a koji se provodi već četrnaestu godinu zaredom (ranije kao Indeks DOP-a).

Ovo je naša 5. nagrada u ovom području, nagradu Indeks DOP-a osvojili smo 2012.,2016.,2018. i 2019. godine. HiPP je još jednom nagrađen za postignuće u društveno odgovornom poslovanju! Obzirom da je konkurencija svake godine sve veća jer sve je više društveno odgovornih kompanija, posebno smo ponosni da smo u tom pozitivnom okruženju baš mi dobitnici nagrade!

Više informacija o HiPP-u i održivosti pronađite u HiPP Izvješću o održivosti 2020.