Prehrana male djece

Čestitamo Vam prvi rođendan!!! Vaše dijete više nije beba nego dijete koje aktivno upoznaje svijet oko sebe. Zato  je potrebna pravilna prehrana bogata nutrijentima da bi dijete imalo dovoljno energije.

Mala djeca imaju posebne nutritivne potrebe. I dalje je djeci potreban veći unos nutrijenata te ne mogu podnijeti prehranu koja je namijenjena odraslim osobama.

Osigurajte već tada kvalitetnu prehranu bogatu voćem i povrćem. U dječjoj dobi se razvijaju prehrambene navike za cijeli život.

U najranijoj dobi djeca žele sve napraviti sama i kopiraju ponašanje odraslih koji ih okružuju. Potičite samostalnost kod djece te im dopuštajte da  sama jedu te im dozvolite  da isprobaju svu hranu.

U ovom razdoblju roditelji često nisu sigurni što točno odabrati za svoje dijete. Postavljaju pitanje da li su kašice dobre za dijete ili dijete treba jesti što i odrasli. Putem našeg savjetnika naučiti ćete kombinirati hranu te će se vaše dijete zdravo hraniti.

Kod odabira hrane obratite pažnju na stupanj razvoja Vašeg djeteta. Neka djeca mogu ranije početi sa većim komadićima hrane jer su ranije naučila žvakati, dok druga djece dulje konzumiraju kašastu hranu.

Molimo Vas da naše savjete gledate kao okvirne smjernice, a ne kao pravilo koje se ne smije prekršiti. Prehrana se ne može provoditi prema planu jer Vaše dijete neće uvijek htjeti pojesti ono što vi ponudite, možda idete na put ili niste u mogućnosti kod kuće pripremiti obrok. Najvažnije je da Vaše dijete ima određeno vrijeme hranjenja te da ga se što više pridržavate.