Bočica i priprema mliječne formule

Koliko topla mora biti voda s kojom pripremam mliječnu formulu?

Molimo Vas da prašak mliječne formule ne miješate s kipućom vodom da ne bi došlo do gubitka vitamina i uništenja bakterija mliječne kiseline koji su sastojci formule. Koristite prokuhanu vodu ohlađenu na 40-50 °C. HiPP mliječne formule su izrazito topive. Da bi ohladili vodu, bočicu u kojoj se voda nalazi stavite na nekoliko minuta u hladnu vodenu kupelj.

Kako odrediti adekvatnu temperaturu?

Temperaturu mlijeka možete provjeriti tako da nekoliko kapi gotove formule stavite na unutarnju stranu zgloba ruke. Temperatura mlijeka mora biti ugodna.

Smijem li pripremiti mlijeko u mikrovalnoj pećnici?

Ukoliko je bočica s mliječnom formulom pripremljena prema uputama, temperatura sadržaja je adekvatna za primjenu te ju nije potrebno dodatno zagrijavati.

Moram li već pripremljenu formulu održavati toplom?

Iz higijenskih razloga potrebno je pripremljenu mliječnu formulu odmah konzumirati. Ukoliko Vaše dijete ne konzumira cijeli sadržaj bočice, bacite ga; nemojte ga opet koristiti. Za sljedeće hranjenje pripremite novu bočicu.

Čuvanje mliječne formule

Sadržaj otvorene mliječne formule potrebno je potrošiti unutar 3 tjedna. Unutarnje pakiranje od folije održava svježinu i okus mliječne formule. Formulu čuvati pri sobnoj temperaturi, na suhom mjestum dalje od namirnica jakog mirisa. 

Imate li još pitanja?

Za više informacija kontaktirajte nas od ponedjeljka do petka od 08:00 do 16:00 sati na besplatni broj telefona: 0800/31 31 33.