Specijalne formule

Kada primjenjivati HiPP Anti-Reflux specijalnu formulu?

Mnoga djeca bljuckaju male količine hrane nakon obroka kad se podrignu. To je posve normalno i ne bi trebalo zabrinjavati dok god dijete normalno napreduje.

Ipak, neka dojenčad bljuckaju puno više od ostalih, pa čak i u mlazu. Ukoliko ste zabrinuti posavjetujte se s pedijatrom. U ovom slučaju može pomoći HiPP Anti-Reflux specijalna formula. Ova formula sprječava da se hrana vraća iz želuca u jednjak (refluks).

HiPP AR specijalna formula obogaćena je prirodnom rogač gumom. Ovaj prirodni zgušnjivač čini formulu posebno kremastom, zbog čega se hrana lakše zadržava u djetetovom trbuhu. Time će se smanjiti refluks (Anti-Reflux).

Važno je da se specijalne mliječne formule koriste samo uz savjet liječnika. 

Kojoj djeci je namijenjena HiPP Comfort specijalna mliječna formula?

U prvih nekoliko mjeseci života crijeva dojenčadi su još uvijek vrlo osjetljiva. Zato gastrointestinalne tegobe poput nadutosti, kolika i zatvora nisu rijetkost. Iskustvo je pokazalo da se probavni problemi mogu ublažiti ako dijete ima svoju dnevnu rutinu i dovoljno se odmara, te masažom trbuha. Ovi probavni problemi obično nestaju sami od sebe. Ako dijete ima zatvor i koristite mliječne formule molimo vas da obratite pažnju na ispravno doziranje praha.

Ako vaše dijete i dalje ima probavne smetnje u kombinaciji s pretjeranim plakanjem, specijalna mliječna hrana može pomoći u ublažavanju simptoma. Zbog svog posebnog sastava HiPP Comfort specijalna mliječna formula djeluje na probavu i osigurava mekšu stolicu, te može pomoći kod nadutosti i zatvora. 

Treba li vaše dijete HiPP Comfort specijalnu mliječnu formulu možete saznati nakon što se posavjetujete sa svojim pedijatrom. Specijalna mliječna hrana se smije davati samo pod nadzorom pedijatra. 

Smiju li HiPP specijalne mliječne formule koristiti i djeca s rizikom od razvoja alergija?

HiPP Comfort sadrži hidrolizirane proteine kravljeg mlijeka i mogu ga koristiti djeca s povećanim rizikom od razvoja alergija. 

HiPP AR sadrži nehidrolizirane proteine kravljeg mlijeka te se ne bi trebala primjenjivati kod djece mlađe od godine dana ukoliko postoji povećani rizik za razvoj alergije. Djeca s rizikom od razvoja alergija bi prvih 4 do 6 mjeseci života trebala biti isključivo dojena.

U ovim situacijama savjetujte se sa svojim pedijatrom.

Moje dijete bljucka i ima problema sa grčevima, koju mliječnu formulu treba koristiti?

Ukoliko Vaše dijete ima problema s probavom te uz to jako bljucka, posavjetujte se s Vašim pedijatrom. Pedijatar poznaje Vaše dijete i zna koja bi formula najbolje odgovarala djetetu. Takve probavne tegobe su ozbiljnije i zahtijevaju individualan pristup.

Smijem li kombinirati HiPP specijalnu mliječnu formulu s drugom hranom za dojenčad?

Moguće je koristiti HiPP specijalnu mliječnu formulu s drugom HiPP hranom za dojenčad. Vaš pedijatar vam može pomoći donijeti odluku po tom pitanju.

Valja napomenuti da su nadutost, zatvor i bljuckanje uzrokovani sastavom određenih namirnica.

HiPP Anti-Reflux svojom kremastom formulom sprječava vraćanje hrane u jednjak. Kad se problem bljuckanja riješi možete nastaviti s primjenom normalne mliječne formule.

Imate li još pitanja?

Za više informacija kontaktirajte nas od ponedjeljka do petka od 08:00 do 16:00 sati na besplatni broj telefona: 0800/31 31 33.