Riba - zdravo i za djecu?

Da, riba je viskokovrijedna namirnica koja je u većini europskih zemalja uvrštena u prehranu djece.

Riba bi trebala biti redovito uvrštena u prehranu zato što je to nutritivno bogata namirnica. Morska riba sadrži značajne količine joda - izrazito važnog elementa u pravilnom radu štitnjače. Jod je također važan u prehrani male djece za pravilan rast i razvoj. Losos sadrži visokovrijedne omega-3 masne kiseline koje su odgovorne za pravilan razvoj mozga i živčanog sustava.

Budući da se zdrave prehrambene navike usvajaju u najranijem razdoblju života, potrebno je ribu uvrstiti u prehranu male djece.

Već duže vrijeme imamo u svom asortimanu obroke s ribom za djecu od 8 do 12 mjeseci starosti. Sada smo razvili i riblje obroke i za mlađu djecu, od 4 do 12 mjeseca starosti. Ti obroci osiguravaju raznolikost prehrane djeteta te omogućavaju uvođenje najmanje jednog ribljeg obroka tjedno od najranijih dana života.

Djeca sklona razvoju alergija mogu konzumirati ribu. Receptura za djecu sklonu razvoju alergija i za djecu koja nemaju povećan rizik je jednaka. Postoje dokazi da konzumacija ribe u prvoj godini života ima preventivni utjecaj na razvoj alergija.  

Sigurno se pitate o podrijetlu ribe u HiPP obroku?

Losos potječe iz kontroliranog uzgoja unutar jedne akvakulture koja je alternativa divljem izlovu. Na taj način osiguaravamo najviši stupanj kvalitete.

Morska riba kao na primjer morski losos sa Aljaske potječe  sa parcela namijenjenih duboko morskom ribolovu koje se nalaze u posebnim regijama Aljaske. Ulovljena riba odgovara smjernicama Marine Stewardship Council (MSC) te je prema tim pravilima i certificirana. Time HiPP garantira da je prakticiran  ribolov za očuvanje ribljeg fonda i sprječava  pretjerani izlov ribe u morima.

Sve ribe se svježe ulovljene obrađuju i zamrzavaju. Prije nego li riba ulazi u tehnološki proces temeljito se istažuje u našim laboratorijima.