Što nakon povrća? Obrok, molim vas!

 

Je li vaše dijete dobro prihvatilo povrće? Tada možete proširiti meni vašeg djeteta sa potpunim obrokom za ručak: možda s mesom, ribom ili vegetarijanski obrok. 

Kada vaša beba može jesti više?

Kada je beba savladala hranjenje pireom od povrća na žličicu, pravo je vrijeme za prvi HiPP obrok. Dostupni su u više opcija nakon 5. mjeseca, a mogu se pripremati i kod kuće. Za pripremu kod kuće, pomiješajte polovicu povrtne HiPP staklenke od 190 grama i polovicu mesne ili staklenke ribe i povrća sa žličicom BIO repičinog ulja (2g).

Zašto je meso važno?

Meso je dobar izvor željeza. Željezo je važno za proizvodnju krvi i mentalni razvoj. Još u utrobi, beba je stvorila zalihu željeza, ali otprilike do šestog mjeseca, zaliha se potroši. Tijelo ne može samo proizvesti željezo, pa ga bebi treba nadomjestiti.

Što je još u obroku?

Visokokvalitetno BIO repičino ulje. Alfa-linolenska kiselina (ALA) i omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u ulju, doprinose razvoju mozga i živčanog sustava. Obroci ne sadrže sol, arome, konzervanse*, boje* ili zgušnjivače.  Asortiman HiPP-a uključuje i obroke s ribom. Budući da riba sadrži visokokvalitetne masne kiseline, preporuča se jesti jednom tjedno.
*prema zakonu

HiPP Mrkva i krumpir s janjetinom nakon 5. mjeseca (190g)

  • Bez dodatka soli
  • Bez zgušnjivača
  • Ne sadrži gluten
  • S omega -3 esencijalnim masnim kiselinama