Skip to main content

Zaštita privatnosti

Dobro došli na našu web stranicu (hipp.hr) i zahvaljujemo Vam što ste zainteresirani za našu kompaniju i proizvode. Osigurali smo zaštitu Vaše privatnosti i povjerljivost Vaših podataka. Na ovoj stranici informirati ćemo Vas o zaštiti privatnosti i o tome kako HiPP obrađuje Vaše osobne podatke.

HiPP prikuplja, pohranjuje i obrađuje Vaše osobne podatke isključivo ako je dozvoljeno na temelju zakonskih propisa ili ako ste nam Vi dali suglasnost da to učinimo. Podaci neće biti proslijeđeni trećim osobama. Najbolji način za dobivanje informacija o podacima pohranjenim u HiPP-u je koristeći Kontakt obrazac u kategoriji ''O HiPP-u'' / Kontakt. Koristimo ove podatke za pružanje informacija o prehrani, njezi i razvoju Vašeg djeteta, te kako bi predstavili proizvode i usluge. Slobodno se obratite na naše Savjetovalište (Kontakt obrazac) svaki put kada želite ostvariti svoja prava na privatnost (ispravak ili brisanje informacija, ograničavanje obrade ili prenosivosti podataka). Naravno, uvijek se možete obratiti nadležnoj službi za zaštitu podataka. Nadležno nadzorno tijelo je:
Agencija za zaštitu osobnih podataka
Martićeva ulica 14
HR - 10 000 Zagreb
Tel. 00385 (0)1 4609-000
Fax. 00385 (0)1 4609-099
E-mail: azop@azop.hr
Web: www.azop.hr

Pravna osnova je Članak 6. Stavak 1. EU Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.  

1. Obrada podataka

Postoje dva načina kako dobivamo podatke: ili ste nam ih Vi dali ili smo ih prikupili dok ste koristili naše usluge. 

1.1 Podaci koje ste nam Vi dali

Općenito, možete posjetiti našu stranicu bez davanja ikakvih svojih osobnih podataka. Ukoliko koristite određene usluge, npr. HiPP BabyClub, newsletter ili Kontakt obrazac, tražit ćemo Vas osobne podatke. To uključuje Vaše ime i prezime, Vašu e-mail adresu ili pošanski broj i adresu. To će učiniti uslugu bržom I ugodnijom.  Neke usluge čak ne mogu ni biti pružene bez Vašeg unosa podataka. Za sve detalje o svim uslugama koje nudimo na hipp.hr pročitajte članak 2 ovih pravila o zaštiti podataka.

1.2 Podaci primamo kada koristite naše usluge

Neki od podataka su prikupljeni čim posjetite našu web stranicu.

1.2.1 Podaci protokola

Automatski prikupljeni podaci obuhvaćaju podatke protokola servera. Svaki put kada pristupite stranici naših online usluga ili preuzmete datoteku, pristupni podaci koji se odnose na ovaj proces spremaju se u datoteku protokola na našem serveru. Svaki set podataka sastoji se od:

  • stranice s koje je zatražena nova stranica ili datoteka
  • naziva zatražene stranice ili datoteke
  • datuma i vrijemena zahtjeva, je li zahtjev bio uspješan te iskoristivosti serverovog kapaciteta u vrijeme podnošenja zahtjeva
  • zapremnina prenesenih podataka
  • IP adrese koja vam je bila dodijeljena od strane davatelja usluge
  • ako se prijavite s korisničkim računom, također podatke o prijavi za relevantni web servis
  • prepoznavanje klijenta (mobitel, stolno računalo, itd)
  • Korisničkog agenta

Takve pohranjene informacije isključivo se koriste u statističke svrhe i ostaju anonimne.

1.2.2 Kolačići (eng. Cookies) i tehnologije praćenja

Uz podatke web poslužitelja, koristimo kolačiće i druge tehnologije praćenja kako bismo pratili vašu upotrebu naše web stranice/aplikacija. Neki od ovih kolačića i tehnologija neophodni su, tj. obvezni, kako bi se osigurala funkcionalnost naših digitalnih usluga. Osim toga, također imate priliku onemogućiti određene kolačiće i tehnologije praćenja povezane s našim uslugama u našem alatu za upravljanje pristankom ("banner kolačića").

Kliknite na sljedeću poveznicu kako biste pristupili popisu kolačića u našoj traci kolačića. Tamo ćete pronaći detaljnije informacije o korištenim kolačićima i tehnologijama praćenja te ih možete onemogućiti/omogućiti (osim ako su bitni, tj. obvezni):

Otvorite postavke kolačića

Ne vidite poveznicu? Deaktivirajte program za blokiranje oglasa i ponovno učitajte stranicu.

1.2.3 etracker

Hipp.hr i srodne pod-stranice koriste tehnologiju koju nudi etracker GmbH ("etracker") za prikupljanje i spremanje podataka kako bi poboljšale svoje web usluge. Ovi podaci se također mogu koristiti za stvaranje korisničkih profila pod pseudonimom. Zbog toga se mogu koristiti kolačići. Kolačići su male tekstualne datoteke koje su pohranjene na web stranici posjetitelja u lokalnu predmemoriju preglednika. Kolačići omogućuju prepoznavanje posjetitelja Internet preglednika. Podaci prikupljeni od strane etracker tehnologije neće se koristiti za određivanje osobnog identiteta posjetitelja web-a i neće se spajata s osobnim podacima osobe pod pseudonimom, osim ako osoba nije pristala na to odgovarajući zasebno na pitanje. Prikupljanje i pohrana podataka može se opozvati u svakom trenutku s obzirom na buduće usluge:

Ne vidite gumb? Molimo deaktivirajte AdBlock i ponovno učitajte ovu stranicu.

2. Pojedinačne usluge

2.1 Kontakt obrazac

Naša web stranica također ima kontakt obrazac, koji vam omogućuje da stupite u kontakt sa nama, ako želite da vam odgovorimo na neka od vaših pitanja pojedinačno. U tom slučaju, prikupljamo vaše ime, prezime,  e-mail adresu kako bi smo vas kontaktirani. Također, ako nam pošaljete broj telefona, rado ćemo vas nazvati kako bi smo odgovorili na vaš upit.

Svi podaci koriste isključivo za odgovaranje na upit; neće se koristiti u prodajne ili promotivne svrhe. Ako ste član HiPP BabyClub, možda ćemo ažurirati vaše kontakt podatke, ukoliko je to potrebno.

Rado ćemo vas informirati o svim vašim podacima koje smo spremili. Za više detalja, molimo pročitajte poglavlje "Informacije i kontakt".

2.2 HiPP BabyClub

Možete se prijaviti u HiPP BabyClub stvaranjem profila za vas i vaše dijete na hipp.hr. Ulaskom u HiPP BabyClub, dobit ćete niz pogodnosti kao što su uzorci proizvoda i promotivni materijal. Za aktualan pregled usluga i pogodnosti idite na HiPP BabyClub početnu stranicu. Također možete sudjelovati u natječajima i nagradnim igrama. Za sudjelovanje u natječajima i nagradnim igrama, molimo obratite pozornost na naše Uvjete korištenja. Osim toga, dobit ćete naša “Pisma roditeljima” puna korisnih informacija i praktičnih savjeta na vašu e-mail adresu. Također ćete preko našeg BabyClub newslettera primati informacije o trenutnim proizvodima i novim proizvodima. Ako želite, u bilo koje vrijeme možete odjaviti newsletter. Najlakši način da to učinite je da koristite link u newsletteru ili pomoću korisničkog profila ukoliko ste registrirani na HiPP BabyClub.

Kada se registrirate u HiPP BabyClub vaše ime i podaci će biti spremljeni kako bi vas mogli kontaktirati. Također, spremit ćemo vašu e-mail adresu kako bismo mogli potvrditi vašu registraciju i poslati vam newsletter i pisma roditeljima. Dodatno prikupljamo i ime i datum rođenja vašeg djeteta, kako bismo vam mogli poslati uzorke proizvoda koji odgovaraju dobi vašeg djeteta. Molimo vas da podaci koje unosite u svoj profil, osobito vaša e-mail adresa i kućna adresa, budu točni, u suprotnom nećete biti u mogućnosti ostvariti svoje pogodnosti. 
Osim toga, molimo vas da navedete korisničko ime prilikom prve registracije. Ukoliko želite sudjelovati u našim interaktivnim ponudama, prikazat će se vaše korisničko ime kako bi pokazali vaš doprinos. Korisničko ime koristi se, primjerice, kada ocjenjujete proizvode. Vaši doprinosi objavljuju se pod vašim korisničkim imenom i vidljivi su drugim posjetiteljima. Prilikom odabira korisničkog imena nemojte koristiti svoje pravo ime ako ne želite da se javno vidi taj podatak.

Kao član kluba, možete sudjelovati u natječajima i nagradnim igrama. Za sudjelovanje u natječajima i nagradnim igrama, molimo Vas da uzmete u obzir naše uvjete korištenja i pravila sudjelovanja, koje ćete naći na odgovarajućoj stranici koja se odnosi na pojedini natječaj ili nagradnu igru. U kontekstu natječaja,  ponekad se prikupljaju i objavljuju osobni podaci, kao što je privatna slika ili opis slike koji ste poslali. U slučaju fotografskog natječaja, odgovarajuće slike s dodanim korisnikovim komentarom i imenom djeteta pohranjuju se i objavljuju u javno vidljivoj galeriji.
Osim toga, na našoj web stranici možemo objaviti imena pobjednika i prva slova njihovih prezimena ili odgovarajuće odabrane podatke. Neke od nagrada pružaju partnerske tvrtke. Ukoliko je potrebno, za dostavu nagrada, našim partnerima pružamo relevantne osobne podatke za obradu natječaja ili nagradnu igru u granicama strogo reguliranog ugovora za obradu podataka o narudžbi. To mogu biti vaše ime, e-mail adresa ili kućna adresa koje su pohranjene u vašem profilu kluba. Uz neke natječaje ili izvlačenje nagrada, ulazak zahtijeva od vas da izvršite dodatne zadatke, kao što je preporučiti prijatelja ili riješiti zagonetku. U tom slučaju evidentiramo jesu li ispunjeni svi uvjeti za ulazak kako bi se omogućilo pošteno vođenje natječaja ili izvlačenje nagrada te kako bi se zaštitilo od zlouporabe odgovarajućih tehničkih funkcija.

2.3 Newsletter za članove HiPP Babycluba

Također nudimo mogućnost prijave (ili odjave) na newsletter koji donosi novosti o našim proizvodima. Za registraciju i komunikacijske svrhe, prikupljamo vašu adresu, ime i prezime. Osim toga, prikupljamo i vaš e-mail, kako bismo mogli potvrditi vašu registraciju i poslati newsletter.

Uvijek nastojimo poboljšati naš newsletter. To također uključuje dodatnu procjenu poslanog newslettera, na primjer je li stigao na željenu e-mail adresu, je li newsletter otvoren i koji linkovi su kliknuti te jesu li stvorene automatske poruke o pogreškama.

Podaci se isključivo prikupljaju i obrađuju od strane HiPP-a. Podaci neće biti proslijeđeni trećim osobama.

U kontekstu Vaše prijave na newsletter, također ste suglasni da će se podaci koristiti u gore navedene svrhe. Možete povući svoj pristanak u bilo koje vrijeme, a možete odbiti newsletter koji vam je poslan. Najlakši način za to je tako da koristite link uključen u newsletteru, koji također sadrži i upute kako se odjaviti.

2.4 Nagradne igre, natječaji

Na našoj web stranici i profilima društvenih mreža imate priliku sudjelovati u nagradnim igrama i natječajima. Kako bismo ih mogli provesti, pri sudjelovanju prikupljamo vaše osobne podatke. To obično uključuje vaše ime, prezime, e-mail adresu i kućnu adresu, te u nekim slučajevima i telefonski broj. Ti će se podaci koristiti samo za provedbu i obradu nagradne igre ili natječaja. Nakon sudjelovanja nećete primati obavijesti od HiPP-a.

Dobitnike objavljujemo na našoj web stranici, Facebook ili Instagram profilu (samo ime, prvo slovo prezimena i mjesto). Vaši podaci će se koristiti samo za sudjelovanje u nagradnoj  akciji , a u slučaju da osvojite nagradu, proslijediti će se našem partneru koji će Vam dostaviti nagradu.

Pravna osnova je članak 6. stavak 1. točka EU Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

3. Društveni mediji

Naša stranica o društvenim medijima (Facebook i Instagram) također vam nudi opsežne usluge osobne podrške i mogućnost da ostanete u kontaktu s nama. Ovi društveni mediji također prikupljaju osobne podatke, primjerice o profilu koji ste kreirali ili putem takozvanih društvenih dodataka koji su implementirani u web stranice trećih strana.  

Ako nam pošaljete upit korištenjem bilo kojeg društvenog medija, mi ćemo ga proslijediti nadležnom odjelu. Podaci će se isključivo koristiti za odgovoriti na Vaš upit i neće biti proslijeđeni trećim osobama.

Da biste mogli doći u kontakt s nama putem društvenih medija, prvo se morate registrirati na društveni medij. U ovu svrhu, tvrtke u službi društvenog medija će pohranjivati i koristiti vaše osobne podatke ako je to potrebno. Mi nemamo utjecaja na prirodu, opseg i obradu takvih podataka. To se odnosi i na sve slike /video prenesene na društvene medije. Imajte na umu da bi prava mogla biti prenesena na društvene medijske usluge. Ovdje ćete pronaći podatke u rokovima i uvjetima korištenja i pravila privatnosti dotičnog davatelja usluga.

Ako otvorite web-stranicu koja pripada našoj web stranici i sadrži takav plug-in, preglednik će uspostaviti izravnu vezu s poslužiteljima dotičnih poduzeća. Sadržaj plug-ina se prenosi izravno u vaš preglednik i integriran je u web stranicu. Mi stoga nemamo utjecaj na opseg podataka koje ta poduzeća daju uz pomoć tih plug-inova. Stoga informacije koje vam pružamo se temelje na našim sadašnjim spoznajama:

Integracijom plug-inova, odgovarajuće tvrtke dobivaju informacije da ste pristupili određenim web stranicama koje Internet nudi. Ukoliko ste već prijavljeni na jedno od gore spomenutih poduzeća, ona su u mogućnosti dodijeliti vaš posjet stranici relevantnom računu koji ste stvorili na njihovoj stranici. U interakciji s plug-inom, vaš preglednik će poslati relevantne informacije izravno na dotično poduzeće u kojem je plug-in spremljen. U slučaju da nemate korisnički račun s bilo kojim od spomenutih tvrtki, još uvijek postoji šansa da vide vašu IP adresu i pohrane ju.

Ne može isključiti mogućnost da je svaki posjetitelj naše web stranice otkriven od strane gore spomenutih poduzeća na temelju svoje IP adrese i URL pristupa, čak i ako posjetitelj ne klikne na dodatke i čak i ako nije registriran kod poduzeća sa korisničkim računom.

Da biste saznali više o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane tih poduzeća i svojim pravima i mogućnostima u tom smislu, te koje postavke štite vašu privatnu sferu, obratite se na pravila o privatnosti navedene na:

Facebook: www.facebook.com/policy.php

4. HiPP Aplikacija za djecu

U HiPP aplikaciji za djecu, roditelji i djeca se mogu družiti s našim HiPPiS životinjama u raznim igrama učenja.  Aplikacija je postavljena na zabavan i jednostavan način i nudi trinaest različitih igrica za učenje. Ove igre su zabavan i razigran način treniranja dječjih kognitivnih vještina. Bilo da se radi o učenju brojeva ili boja, pogađanju zvukova životinja ili rješavanju zagonetki - igre su potpuno prikladne za malu djecu, s pet razina, od kojih svaka postaje sve teža. Sve informacije o HiPP aplikaciji možete pronaći ovdje.
Pravna osnova za ovdje uključenu obradu podataka je članak (6) stavak (1) točka (b) EU Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. 

Uz vaš pristanak, koristimo Google Analytics (uključujući Google Analytics za Firebase) za poboljšanje naše aplikacije, usluge analitike Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow St., Dublin 4, D04 E5W5, Irska) i Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway , Mountain View, CA 94043, SAD), zajednički "Google". Google Analytics koristi "kolačiće", tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem pametnom telefonu kako bi pomogle web stranici analizirati kako korisnici koriste aplikaciju.

U pravilu se informacije koje generira Google Analytics o vašem korištenju aplikacije prenose na Googleov poslužitelj u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo se pohranjuju do 14 mjeseci. Unutar aplikacije aktivirana je IP anonimizacija tako da se IP adresa Google korisnika unutar država članica Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Ugovora o Europskom gospodarskom prostoru skraćuje i čini anonimnom. Samo se u iznimnim slučajevima puna IP adresa prenosi na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo skraćuje.

Trenutno ne postoji odluka Komisije EU o tome nudi li SAD općenito odgovarajuću razinu zaštite podataka. Međutim, Europska komisija objavila je standardne ugovorne klauzule kao način osiguravanja odgovarajuće zaštite kada se podaci prenose u zemlje izvan EU-a. Za prijenose podataka u SAD, Google se oslanja na ove standardne ugovorne klauzule i dodatne mjere osmišljene za zaštitu vaših podataka. Na zahtjev vam možemo dati kopiju ovih standardnih ugovornih klauzula. Dodatne informacije o zaštiti podataka u Googleu možete pronaći na policies.google.com/privacy možete pronaći više informacija konkretno o prikupljanju podataka putem usluge Google Analytics za Firebase: https://support.google.com/firebase/answer/6318039?hl=en.

U naše ime, Google će koristiti prikupljene podatke za procjenu vaše upotrebe aplikacije, za sastavljanje izvješća o aktivnostima i za pružanje drugih povezanih usluga. IP adresa koju prenosi vaš pametni telefon kao dio Google Analyticsa ne kombinira se s drugim Googleovim podacima.
Pravna osnova za obradu Vaših podataka koja uključuje vaš pristanak, a vezano uz Google Analytics je članak (6) stavak (1) točka (a) EU Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost tako da odete na stavku izbornika "Postavke". Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade podataka koja se provodi od trenutka kada ste dali privolu do trenutka kada ste je povukli.

Ako dozvolite obavijesti na svom pametnom telefonu putem HiPP aplikacije za djecu, za te obavijesti koristimo uslugu Firebase Cloud Messaging, također od Googlea. Uz Firebase Cloud Messaging, vaša IP adresa i poruke poslane na vaš pametni telefon također će se prenijeti na Google poslužitelje u SAD-u, gdje se samo privremeno pohranjuju u svrhu slanja poruke.

Kao što je već spomenuto, trenutno ne postoji odluka Komisije EU o tome nudi li SAD općenito odgovarajuću razinu zaštite podataka. Međutim, Europska komisija objavila je standardne ugovorne klauzule kao način osiguravanja odgovarajuće zaštite kada se podaci prenose u zemlje izvan EU-a. Za prijenose podataka u SAD, Google se oslanja na ove standardne ugovorne klauzule i dodatne mjere osmišljene za zaštitu vaših podataka. Na zahtjev vam možemo dati kopiju ovih standardnih ugovornih klauzula. Dodatne informacije o zaštiti podataka u Googleu možete pronaći na policies.google.com/privacy informacija konkretno o prikupljanju podataka od strane Google Firebase možete pronaći na https://firebase.google.com/support/privacy?hl=en.

Pravna osnova za obradu podataka povezanih s obavijestima na vašem pametnom telefonu je članak (6) stavak (1) točka (b) EU Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Ovu obradu podataka možete prekinuti u bilo kojem trenutku deaktiviranjem obavijesti iz naše HiPP aplikacije za djecu u operativnom sustavu vašeg pametnog telefona.

5. Kontakt

HiPP savjetovalište: 0800 313133 

Kontakt obrazac