Certifikat za upravljanje alergenima

Upravljanje alergenima izuzetno je važno, pogotovo u proizvodnji dječje hrane. 

Da HiPP Croatia to radi ispravno, dokaz je i certifikat „DLG-geprüftes Allergen-Management“, za upravljanje alergenima na temelju audita koji je proveden u HiPP-ovoj tvornici u Glini.

Zašto je ova oznaka važna?

Za sve koji su skloni alergijama, izbjegavanje alergena je jedini način za sprečavanje alergijskih reakcija. Provjeravanje sastojaka je zbog toga obavezno jer na taj način dobivate važne i pouzdane informacije o alergenim sastojcima u proizvodu. Međutim, situacija s identificiranjem količina u tragovima vrlo je kompleksna. Razlog tome je što izrazom „Može sadržavati tragove ...“ proizvođač dobrovoljno upućuje na nenamjerno onečišćenje hrane alergenim tvarima.

Što konkretno oznaka znači vama kao potrošaču?

Proizvod s oznakom „DLG-geprüftes Allergen-Management“ znači da, na temelju upravljanja alergenima i procjene rizika, procjena proizvoda pokazuje da on ne izaziva alergijske reakcije u velikoj većini populacije alergičara i može samo dovesti do blagih nuspojava u vrlo malom postotku slučajeva.

Označava nenamjerno uključivanje alergena (izraz „tragovi“) znači da je na temelju procjene rizika za navedeni okidač alergije utvrđen rizik koji se ne može izbjeći pomoću mjera za upravljanje alergenima.

Hrana koja nosi oznaku "DLG testirano upravljanje alergenima" stoga nudi pouzdanu osnovu za donošenje odluka prilikom kupovine.