Što je Omega-3?

Institut za prehranu djece preporuča repičino ulje za prehranu djece upravo zbog visokog udjela Omega-3 masnih kiselina.

Svi znamo da je najvažnije za djetetov pravilni razvoj ljubav i briga roditelja.  Briga i aktivno sudjelovanje u upoznavanju okoline osigurava zdravi psihički i fizički razvoj djeteta. Također je dobro poznato da pravilna prehrana ima važnu ulogu u djetetovom napretku.

Omega-3 masne kiseline su važne za pravilni razvoj mozga i živčanog sustava. U prve dvije godine života mozak sazrijeva te je uloga omega-3 masnih kiselina od posebne važnosti.

Omega-3 masne kiseline iz repičinog ulja: jedan od najboljih biljnih izvora omega-3 masnih kiselina je repičino ulje. Repičino ulje sadrži 10 puta više omega-3 masnih kiselina od maslinovog ulja. Masne kiseline iz repičinog ulja su lako podnošljive te repičino ulje u kašicama za djecu ne utječe značajno na sam okus hrane.

Omega-3 masne kiseline porijeklom iz BIO repičinog ulja nalaze se u HIPP povrću i u obrocima: već nakon 4. mjeseca starosti možete djetetu ponuditi HiPP povrće ili obrok sa omega-3 masnim kiselinama. Budući da i prijelazne formule također sadrže omega-3 masne kiseline možete biti sigurni da Vaše dijete prehranom unosi dovoljno masnih kiselina za pravilan razvoj. Time je HiPP još jednom potvrdio zašto je najbolji proizvođač dječje hrane.

Pitanje za Clausa HiPP-a:

Možete li garantirati BIO kvalitetu repičinog ulja?
Naravno da možemo. Naša filozofija da svi sastojci moraju biti biokvalitete odnosi se također i na repičino ulje. Možete biti sigurni da genetskih modifikacija nema u proizvodnji samog ulja. Kod nas u HiPP-u sastojci koji su genetski modificirani nisu dopušteni te se izbjegavaju u proizvodnji dječje hrane.

Jamčim Vam svojim imenom.

Kašice sa Omega-3 masnim kiselinama:

HiPP Povrće
HiPP Obroci