HiPP staklenke i posude

Savjeti za staklenke, čašice, tanjuriće

HiPP staklenke, čašice i tanjuriće možete grijati u vodenoj kupelji ili mikrovalnoj. Ukoliko dijete ne može pojesti čitavu staklenku odjednom, željenu količinu izvadite i stavite u zdjelicu, a ostatak kašice u staklenki zatvorite i čuvajte u hladnjaku. Kod zagrijavanja u vodenoj kupelji, pazite da temperatura vode ne bude veća od 70oC, jer pri višoj temperaturi deklaracija na staklenki se može odlijepiti i staklenka vam može iskliznuti iz ruke. 

  • Posudu ili staklenku promiješajte nakon zagrijavanja s plastičnom žličicom i pažljivo provjerite temperaturu.
  • Ostatak nemojte ponovno zagrijavati za sljedeći obrok.
  • Ne grijani dio u staklenki zatvorite i čuvajte u hladnjaku te potrošite unutar narednih 1-2 dana (pogledajte deklaraciju).
  • Napomena: na temperaturi iznad 70oC deklaracija na staklenki se može odlijepiti  i staklenka vam može iskliznuti iz ruke.

Obratite pozornost da je staklenka neoštećena

Svaka staklenka i čašica zasebno su testirane na ispravnost prije nego što napuste tvornicu. Na taj način dostavljaju se samo pravilno zatvorene staklenke. Kako biste djetetu sa sigurnošću uvijek ponudili potpuno sigurnu dječju hranu, svaki proizvod pregledajte prije otvaranja - da ambalaža nije oštećena usred dostave ili transporta. 


Napravite "test s poklopcem" na staklenkama: pritisnite sredinu poklopca - ako se poklopac pod pritiskom udubljuje, molimo ne koristite staklenku. Poklopac se ne smije udubiti kada se pritisne s prstom. Ako staklenka ima poklopac prema gore, molimo ne koristiti iz sigurnosnih razloga. Dodatno, kod prvog otvaranja staklenke poklopac klikne, što je pokazatelj da je staklenka bila pravilno zatvorena.

Napravite "test pritiska" na čašicama i tanjurićima: čašicu ili tanjurić držite tako da je folija prema dolje, lagano pritisnite čašicu – ako proizvod izlazi van, molimo nemojte koristiti proizvod.