HiPP BIO Bademovo ulje i poboljšana formulacija

Blaga njega s visokokvalitetnim Bio Bademovim uljem

Bademovo ulje jedno je od najkvalitetnijih ulja za njegu kože, s vrlo hranjivim i hidratantnim svojstvima.

Budući da ga posebno dobro podnosi osjetljiva i suha koža, bademovo ulje postalo je osnova za njegu osjetljive i suhe dječje kože.

Što je bademovo ulje?

Pod imenom Bademovo ulje, zapravo ulje bademovih jezgri (INCI: Prunus amygdalus dulcis / ulje slatkog badema) podrazumijeva se masno biljno ulje dobiveno iz badema hladnim prešanjem. Bademovo ulje tradicionalno se koristi u njezi kože i pomaže kod abrazije, ekcema i drugih iritacija kože.

Zašto je BIO bademovo ulje tako kvalitetno?

Bademovo ulje jedno je od najdragocjenijih i najskupljih ulja za njegu kože. Sadržaj ulja u jezgri badema iznosi između 50 i 55%. Zbog svog sastava, bademovo ulje jedno je od najkvalitetnijih ulja za njegu i ima vrlo dobra svojstva:

  • jednostruke i dvostruke nezasićene masne kiseline koje njeguju i štite kožu posebno nježno
  • visok udio oleinske kiseline čini kožu nježnom
  • linolna kiselina pozitivno djeluje na suhu kožu

Bademovo ulje sadrži i prirodni vitamin E (tokoferol) koji djeluje antioksidativno i tako štiti kožu od vanjskih utjecaja. Bademovo ulje je obnovljivo, biorazgradivo i stoga ekološki prihvatljivo.

Zašto je BIO bademovo ulje tako pogodno za njegu beba?

Bademovo ulje stoljećima se dokazalo u kozmetici, a od davnina je poznato po svojim svojstvima za njegu kože. Osobito se dokazao u njezi osjetljive kože dojenčadi i male djece, jer ga posebno dobro podnosi osjetljiva i suha koža i preporučuje se za hidrataciju kože, budući da je bademovo ulje neusporedivo blago i ne iritira kožu. Zbog svojih karakteristika, zdravstveni djelatnici ga rado preporučuju za njegu beba. Također je idealno kao ulje za masažu jer ostavlja kožu mekom.

Zašto je HiPP Babysanft s BIO bademovim uljem toliko popularan kod zdravstvenih djelatnika?

Bademovo ulje ima brojne namjene i idealno je za cijelu obitelj: za bebe se koristi za masažu i za njegu nakon kupanja na vlažnoj koži, dok ga majka može koristiti i za kožu na licu i tijelu. Uz to, BIO Bademovo ulje djeluje antioksidativno, tj. presreće slobodne radikale koji mogu oštetiti kožu. Miris proizvoda je ugodan, blag i ne napadan, kao kod nekih sličnih proizvoda iz ljekarne. Vrlo brzo se upija i ne ostavlja tragove na koži, što olakšava odijevanje bebe i sprečava stvaranje mrlja na odjeći. Mnogi zdravstveni djelatnici cijene BIO sastojke poznatog podrijetla iz tvrtki u čiju filozofiju mogu vjerovati i daju preporuke obiteljima o kojima brinu. Zbog toga je asortiman HiPP Babysanft uvjerljiv na mnogo načina.

Kako se dobiva HiPP Babysanft BIO bademovo ulje?

Naše BIO bademovo ulje izrađeno je od zrelih, slatkih badema - takozvanih "Pinchados". Berba badema u Španjolskoj i Italiji odvija se u kolovozu, nakon čega se bademi transportiraju u Njemačku na daljnju preradu. Samo odabrana zrna badema najbolje kvalitete hladno se prešaju, a zatim filtriraju. Bademi se mehanički prešaju. Filtracija oslobađa ulje od neželjenih proteinskih komponenata. Dosljedna kvaliteta i sigurnost proizvoda mogu se zajamčiti samo ovim postupkom čišćenja.

Poboljšana formulacija

Bez mikroplastike

Kozmetički proizvodi jedan su od izvora mikroplastike koja u konačnici završava u našem okolišu, zagađujući ga i oštećujući. Mi u HiPP-u svjesni smo svoje odgovornosti prema okolišu i zato u svojim proizvodima ne koristimo čestice krute mikroplastike. 

Idemo korak dalje: optimizirali smo većinu formulacija za naše HiPP Babysanft proizvode, tako da ne koristimo niti tekuće polimere. 

Stoga obratite pažnju na naš novi znak „Ikona s kornjačom". Proizvodi označeni ovim znakom ne sadrže niti jedan oblik mikroplastike.

Novo:

Proizvodi označeni ovim znakom ne sadrže mikroplastiku. Niti u krutom niti u tekućem obliku!

Mikroplastika: Male čestice – velik utjecaj

Izraz “mikroplastika” sve se češće pojavljuje u raspravama o zaštiti okoliša. Ali što taj pojam znači? Imamo odgovor:

Što je mikroplastika?

HiPP Babysanft proizvodi za njegu kože nikada nisu sadržavali mikroplastiku.
Pod pojmom „Mikroplastika“ podrazumjevamo nerastvorene čvrste čestice manje od 5 milimetara.  
Razlikujemo „primarne“ „sekundarne“ mikroplastike:

  • Neki proizvođači svjesno koriste primarnu mikroplastiku kao sastojak kozmetičkih proizvoda. Uglavnom se nalazi u obliku abrazivnih čestica u zubnim pastama, pilinzima ili gelovima za tuširanje.
  • S druge strane, sekundarna mikroplastika rezultat je usitnjavanja većih dijelova plastike. Na primjer, mikroplastika koja zagađuje more ostacima plastičnih vrećica.

Pojmovi "primarno" i "sekundarno" objašnjavaju podrijetlo mikroplastike.

Onečišćenje okoliša krutom mikroplastikom

Što su tekući polimeri?

Tekući polimeri su sintetički proizvedena plastika. Za razliku od mikroplastike, ovi polimeri nisu krute čestice u kozmetičkim proizvodima već tekući sastojci proizvoda. Tekući polimeri ispunjavaju različite funkcije u kozmetičkim proizvodima i do sada su se često koristili (no ne i u HiPP-u), na primjer:

  • za povećanje viskoznosti u šamponima
  • kao film koji se stvara na koži čineći ju mekom na dodir

Koja je razlika između mikroplastike i tekućih polimera?

„Mikroplastika“ i „tekući polimeri“ se nažalost često koriste kao sinonimi. Međutim, mikroplastika je uvijek kruta tvar. Oblik može varirati (okrugle čestice do dugih, tankih vlakana manjih od 5 mm). S druge strane, tekući polimeri nikada nisu prisutni kao krute tvari u kozmetičkom proizvodu, već su uvijek otopljeni ili emulgirani.

Kako mikroplastika i tekući polimeri ulaze u okoliš?

Osim krute mikroplastike, o tekućim polimerima se sve više raspravlja jer nisu (ili su teško) biorazgradivi.
Većina mikroplastike i tekućih polimera koji se koriste u proizvodima za tuširanje ili šamponima, u vodu otječu kroz odvod u postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda te na taj način ostaju u kanalizaciji. U Njemačkoj se većina takvog otpada spali, no dio se koristi i za gnojidbu polja. 
Mikroplastika ili tekući polimeri koji se koriste u kremama i losionima također završe u okolišu kroz pranje ili tuširanje, ili pak kroz pranje odjeće i ručnika.

Tekući polimeri u HiPP-u?

Zaštita zdravlja i okoliša za nas je apsolutni prioritet. Nisu poznati podaci o ekološkim problemima povezanim s otopljenim ili emulgiranim polimerima. Međutim, budući da nisu biorazgradivi, ne želimo ih koristiti u našim proizvodima, kao mjeru predostrožnosti.