Održivost u organizaciji tvrtke

Za HiPP, održivost nije marketinški trik. Više od 60 godina HiPP se zalaže za organsko-biološku poljoprivredu, te slovi kao pionir u postavljanju standarda održivosti. Naše upravljanje održivošću veže se uz tvrtku kao cjelinu i čitav opskrbni lanac.


Usvojeni HiPP-ovi standardi također se koriste zajedno s našim dobavljačima i proizvođačima, tako da su kvaliteta, zaštita okoliša i pravedni socijalni uvjeti rada osigurani.

 

Kod nas, održivost je prioritet

Upravljanje održivosti smješteno je izravno u upravi managementa. Svaka poslovna jedinica odgovorna je za provedbu održivosti, te za aktivni razvoj i ispunjenje zadanih ciljeva.

Dokumentacija

U Izvješću o održivosti, objavljeni su svi važni pokazatelji učinka i naši godišnji ciljevi. HiPP je certificiran u svim lokacijama po normi ISO 14001. Kao ekološki osviještena organizacija, HiPP je uključen u program EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) koji je osiguran od strane Europske unije.

Nagrade

2013 Nachhaltigstes Unternehmen Deutschlands (Održiva poduzeća u Njemačkoj) - Tjedan gospodarstva - istraživanje potrošača
Potrošači (8 400 ispitanika) su ponovno glasali za HiPP kao najbolju održivu tvrtku u Njemačkoj 2013.

2013 CSR Preis der Bundesregierung (CSR  Nagrada od Njemačke savezne vlade )
HiPP je osvojio 1.nagradu za izvanrednu predanost u području zaštite okoliša i zajednice, društva za upravljanje, tržište i radno mjesto (u kategoriji od 500 - 4.999 djelatnika)

2012 „Deutscher Nachhaltigkeitspreis“ (“Njemačka nagrada za održivost”)
HiPP je primio nagradu kao jedan od TOP 3 najbolje održivih poduzeća u Njemačkoj

2011 „Deutsche Solarpreis 2011“ (“Njemačka Solar Nagrada 2011”)
EUROSOLAR, Europska udruga za obnavljajuću energiju proglasila je HiPP kao primjer za uporabu obnovljivih izvora energije

2011 „Der ehrbare Kaufmann“ (“Častan Trgovac”)
Pravilnik o kolektivnom kapitalnom ulaganju (CISO) nagradio je etičko poštivanje prema zaposlenicima tvrtke, kupcima i društvu općenito. U obzir se je uzeo i građanski angažman, poslovna hrabrost te fer upravljanje. 

2010 „Entrepreneur des Jahres“ (“Poduzetnik godine”)
Ova je nagrada za razvoj ekonomske moći, s posebnim osjećajem odgovornosti i socijalnog angažmana. 

2009 „Deutscher Nachhaltigkeitspreis“ (“Njemačka nagrada za održivost”)
u kategoriji  ‘’Najbolja nabava’’ otišla je HiPP-u za pažljivu i održivu nabavu sirovina. 

Sve nagrade i priznanja možete pronaći ovdje

Suradnja

Mi se vidimo kao organizacija koja uči, koja je uključena u povezivanje i usko surađuje sa sveučilištima, znanstvenim  institucijama i drugim partnerima.