Mliječne formule

Kada prelazimo sa početne na prijelaznu mliječnu formulu? Kada moje dijete može konzumirati kravlje mlijeko?

Prijelaz sa početne na prijelaznu mliječnu formulu moguć je, ali nije obavezan nakon 6.mjeseca djetetovog života. Sve HiPP mliječne formule osiguravaju Vašem djetetu adekvatan unos nutrijenata potreban za određenu dob. Najvažnije je da je Vaše dijete sito i zadovoljno. Prijelaz je jednostavan ukoliko se dijete normalno razvija.

Povećavajte broj obroka prijelaznih mliječnih formula iz dana u dan, a smanjujte broj početnih. Tako će se Vaše dijete polagano prilagođavati hranjenju s prijelaznim mliječnim formulama, a Vi ćete moći obratiti pozornost na to kako dijete reagira na formulu. Nemojte miješati dvije različite mliječne formule u istoj bočici.

Kravlje mlijeko svojim sastavom ne zadovoljava prehrambene potrebe male djece te se tijekom prve godine života nikako ne preporučuje konzumirati kao samostalan obrok. Kada je dijete dovoljno staro za doručak ili međuobrok, preporučuju se žitarice u šalici s HiPP Dječjim mlijekom. HiPP Dječje mlijeko sadrži vitamine i minerale potrebne za rast i razvoj te smanjenu količinu bjelančevina u odnosu na kravlje mlijeko. 

Kada prijeći sa HA mliječne formule na obično mlijeko (formulu ili kravlje)?

Za prevenciju alergija presudna je HA prehrana tijekom prve godine života.
Djeca koja su u opasnosti od razvoja alergija moraju biti, tijekom prvih 6 mjeseci, hranjena isključivo majčinim mlijekom ili HA početnom mliječnom formulom.

Obratite pozornost da mjere prevencije razvoja alergije nisu primjenjive ako se djeca hrane mliječnim formulama koje ne sadrže hidrolizirane proteine. Da li i koliko strogo trebate slijediti hipoalergeni način prehrane nakon 2. godine djetetovog života morate saznati od liječnika.

HiPP-ovi hipoalergeni proizvodi uvijek mogu biti dio prehrane Vašeg djeteta.

Koliko dugo se mogu koristiti mliječne formule?

HiPP početne mliječne formule PRE i HiPP 1 su optimalne formule za prehranu djece do 6 mjeseci starosti. Prijelazne mliječne formule - HiPP 2 i HiPP 3 se mogu koristiti u drugoj polovici prve godine života (nakon 6. mj. i od 10 mj.)

Prijelazne mliječne formule osiguravaju adekvatni unos željeza koji je potreban djetetu. Trenutak u kojem je potrebno prestati davati prijelaznu formulu nije točno određen. Početne i prijelazne formule možete davati djetetu dokle god to Vašem djetetu odgovara.  

Početne mliječne formule zamjena su za cijeli obrok koje se nakon 4. mjeseca postepeno, korak po korak, zamjenjuju mješovitom prehranom (mliječna formula + dohrana dopunskom hranom).
Kad vaše dijete navrši godinu dana, mlijeko je i dalje dio mješovite prehrane. U tu svrhu, HiPP dječje mlijeko prilagođeno je prehrambenim potrebama male djece te se koristi umjesto kravljeg mlijeka. Može se koristiti kao dio obroka (žitarice s mlijekom) ili za piće. Imajte na umu da bi dijete od druge godine života najkasnije trebalo piti mlijeko i ostala pića iz šalice ili čaše. Na taj način dijete razvija nove sposobnosti i sprječava se rizik od karijesa stalnim sisanjem iz bočice. 

Imate li još pitanja?

Za više informacija kontaktirajte nas od ponedjeljka do petka od 08:00 do 16:00 sati na besplatni broj telefona: 0800/31 31 33.