Omega-3 i omega-6 masne kiseline

Budući da ih tijelo ne može samo proizvesti, ljudi određene esencijalne masne kiseline moraju uzimati kroz svoju prehranu. Linoleinska kiselina (omega-6 masna kiselina) i alfa-linolenska kiselina (ALA, omega-3 masna kiselina) spadaju među takve masne kiseline. Laneno i repičino ulje je bogato alfa-linolenskom masnom kiselinom. Omega-3 se također nalazi u algama i masnim ribama kao što su losos i jegulja, ali u obliku dokosaheksaenske kiseline (DHA) i eikosapentaenske kiseline (EPA). Linoleinska kiselina i alfa-linolenska kiselina služe kao prekursori u sintezi dugolančanih višestruko nezasićenih masnih kiselina, kao što su arahidonska kiselina (ARA) i DHA (vidi također LCP). Ljudsko tijelo može samo proizvesti DHA ili ARA iz prekursora. Kod dojenčadi taj proces nije dovoljno učinkovit za proizvodnju dostatne količine DHA i ARA. Omega-3 masne kiseline važne su za razvoj mozga i živčanih stanica, a time i za zdrav rast. Zbog toga mliječna hrana za dojenčad sadrže LCP.

Dojena djeca LCP dobivaju iz majčinog mlijeka.

Omega-3 masne kiseline (DHA, ALA) u HiPP formulama i Gotovim mliječnim kašicama

HiPP BIO* i HiPP BIO Combiotik* početne i prijelazne mliječne formule* te HiPP Gotove mliječne kašice** (nakon 4. mjeseca) sadrže važne omega-3 masne kiseline (DHA i ALA). Tako da možete biti sigurni da vaše dijete dobiva dovoljno omega-3 masnih kiselina potpuno prirodnim putem. Na taj način vaše dijete dobiva sve što mu je potrebno za zdrav razvoj. 
*DHA i ALA ; **ALA

Iz primjera za sedmomjesečno dijete možete vidjeti kako se postiže adekvatan dnevni unos vrijednih omega-3 masnih kiselina (ALA) kroz prehranu HiPP BIO mliječnim formulama i HiPP BIO proizvodima za dohranu: