Izbornik

Majčino mlijeko

Majčino mlijeko sadrži vrijedne hranjive tvari i sastojke, kao što su lako probavljivi proteini i vrijedne, višestruko nezasićene masne kiseline (LCP, kao što su DHA i ARA), koje pomažu u razvoju mozga i vida. Majčino mlijeko također sadrži prirodne kulture mliječne kiseline (probiotike) i prebiotička prehrambena vlakna (oligosaharide). Prirodne kulture bakterija mliječne kiseline koloniziraju crijevo dojenog djeteta i brane ga od neželjenih bakterija. To je zaštitna funkcija koja dojenu djecu može zaštititi od alergija i bolesti. Prebiotska prehrambena vlakna (prebiotici) služe kao "hrana" za probiotike i doprinose zdravoj crijevnoj flori.

Majčino mlijeko

Laktoza

... potiče rast korisnih crijevnih bakterija.

Prebiotici

Majčino mlijeko bogato je prebiotičkim oligosaharidima,
koji pozitivno utječu na crijevnu floru.

Probiotici

Majčino mlijeko sadrži različite bakterije s pozitivnim učincima,
koje se koloniziraju u crijevu djeteta.

Proteini

Majčino mlijeko sadrži poželjne žive bakterijske kulture, koje koloniziraju djetetova crijeva. Majčino mlijeko sadrži malu količinu visoko kvalitetnih proteina prilagođenih potrebama djeteta (približno 1,7 g na 100 kcal).

LCP

Dugolančane višestruko nezasićene masne kiseline (ARA, DHA) podržavaju razvoj mozga i živčanih stanica, kao i vida.

... i druge vrijedne komponente