Pripravnici u HiPP-u čine puno za biološku raznolikost

Mladi pripravnici za HiPP redovito sudjeluju u akcijama za zaštitu biološke raznolikosti. Pod vodstvom koordinatora održivosti za HiPP i sa znanstvenom pratnjom NGO–a, upoznaju se sa odnosima u prirodi, saznaju što oni osobno mogu učiniti za očuvanje biološke raznolikosti. Štoviše, oni sudjeluju u sadnji drveća ili stavljanju vodozemaca u bare, veliki je to i konkretan doprinos u zaštiti biološke raznolikosti.

Protiv genetskog inženjeringa u biljkama

HiPP se aktivno bori protiv genetskog inženjeringa i podržava u školama podučavanje mladih o rizicima kemije u poljoprivredi.

Ravnoteža između prirode i vrste je vrlo složen sustav s vlastitim pravilima. Za HiPP vrlo je važno da se zaustavi širenje GMO–a na bilo koji način.To je razlog zašto HiPP aktivno podržava školski projekt “Život izvan kontrole”, s kojim je udruga bavarski nastavnici, Bund zaštita prirode u Bayernu (BN) i savez okoliša i očuvanje Njemačke (BUND), žele educirati školsku djecu o genetskom inženjeringu u poljoprivredi.
HiPP smatra da ima posebnu odgovornost za sprečavanje ekstremnoga osiromašivanja vrsta i sorti kroz genetski inženjering, koji negativno utječe na biološku raznolikost. Budući da je ovo temelj života, a samim time i budućnost naše djece na ovom planet.