Mliječna kašica – 5 žitarica sa suhom šljivom
Mliječna kašica – 5 žitarica sa suhom šljivom, potpuni obrok
- priprema s vodom
- bez dodanog šećera - sadrži prirodno prisutan šećer
- bez koncentriranih voćnih sokova
- s kalcijem - za kosti (prema zakonu)
- s željezom - za stvaranje krvi i mentalni razvoj
- s jodom - za rad štitnjače
- s vitaminom A i D- za imunološki sustav (prema zakonu)
- bogat vitaminom C - za apsorpciju željeza
- s vitaminom B1 - za metabolizam energije (prema zakonu)
- sadrži pahuljice suhe šljive i više vrsta žitarica
- Galaktooligosaharidi iz laktoze (Prebiotička vlakna)
- Linolenska kiselina (omega-3 masna kiselina) - važna za razvoj mozga i živčanih stanica
- sadrži mlijeko
- sadrži gluten
Sadrži | 250g |
---|---|
Preporučeno vrijeme hranjenja | Ujutro, Navečer |
Glavni sastojci | Šljiva, Zob, Pšenica, Žitarica |
Više informacija | Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF) |
Broj artikla: AL2918-03
Za svaki obrok mliječno-žitne kašice svježe prokuhajte vodu. Nakon što je zakuhala, ostavite da se ohladi na cca. 50°C. Stavite potrebnu količinu praha (prema tablici za doziranje na pakiranju) u zdjelicu. Zatim u prah dodajte potrebnu količinu vode (također prema tablici za doziranje) i dobro promiješajte. Ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju.
Za doručak preporučujemo majčino mlijeko ili mliječnu hranu, jer je potreba za tekućinom ujutro velika zbog gubitka tekućine tijekom noći. Mlijeko zadovoljava i glad i žeđ nakon duge noći.
Ako dijete jede Gotovu mliječnu ili Žitnu kašicu za doručak jer odbija bočicu, preporučujemo da uz nju ponudite čaj, vodu ili razrijeđeni sok.
HiPP BIO šljive rastu u Italiji, Srbiji i Francuskoj zato što šljive najbolje rastu u toplim krajevima. Što više svjetla dobiju, to će imati više okusa. Kad je riječ o tlu, šljive nisu izbirljive. Jedino što ne vole je jak mraz tijekom zime. HiPP BIO šljive beru se kada su zrele, od početka srpnja do sredine listopada. To osigurava pun i karakterističan okus šljive.
Pšenica je vrlo rasprostranjena, jer uspijeva i u suhim područjima juga i jugoistoka, kao i u vlažnijim i hladnijim područjima sjeveroistoka. Međutim, ako je previše vruće ili previše hladno, to će smanjiti prinos i kvalitetu pšenice. HiPP BIO pšenica se uzgaja u Njemačkoj, Italiji, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Litvi i Rumunjskoj. Nakon žetve između lipnja i kolovoza, pšenica se čisti, suši i skladišti u zemlji podrijetla.
HiPP BIO zob preferira vlažne i hladne vremenske uvjete na mjestima koja imaju dobru opskrbu s vodom. Osim toga nije zahtjevna žitarica. HiPP zob uzgaja se u Njemačkoj, Poljskoj, Litvi, Češkoj i Švedskoj. Usjev se bere između srpnja i kolovoza. Nakon toga se čisti i čuva na suhom mjestu.