Mamasanft masaža

Redovito masiranje i intenzivna njega pomažu koži

Upravo u trudnoći masiranje i intenzivna njega kože imaju povoljan utjecaj na očuvanje elastičnosti i izgleda kože. Kako bi koža na trbuhu, bokovima i grudima podnijela trudnoću bez vidljivih posljedica, od početka se kao preventiva preporučuje redovita masaža i njega dotičnih mjesta. Masiranje djelotvorno sprječava nastanak strija u trudnoći. Redovite masaže dokazano potiču prokrvljenost kože kao i izmjenu tvari u koži te pomažu očuvati elastičnost kože.

Masaža trbuha

Nanesite ulje za masažu HiPP Mamasanft na veliku površinu kože. Ukoliko trbuh još nije prevelik, preporuča se nježna masaža štipkanjem koja nježno opušta vezivno tkivo.

Oprezno uhvatite male dijelove kože između palca i kažiprsta te ih oprezno povucite prema gore. Ako ustreba zarolajte kožu lagano između prstiju. Nakratko zadržite, pustite i zagladite.

Molimo Vas pripazite:

U slučaju sklonosti prijevremenim trudovima trebali biste se prije intenzivne masaže posavjetovati sa svojom primaljom ili svojom liječnicom/ liječnikom, budući da masiranje može dodatno potaknuti neželjenu aktivnost trudova.

Ukoliko Vam trbuh postane zategnutiji ili Vam se ne sviđa masaža štipkanjem, također možete ulje jednostavno raspodijeliti po koži i nježno utrljati ili lagano ugnječiti. Pritom vrhove prstiju pomičite kružnim pokretima počevši sa strane ili odozdo.

Kako bi se optimalno spriječio nastanak strija, naročito ugroženu kožu na mjestima kao što su trbuh, bokovi i bedra, a najkasnije od 3. mjeseca trudnoće, bi se trebalo masirati dva do tri puta dnevno.

Usto trbuh možete masirati suhom trljačicom ili mekom četkom za tijelo.

Masaža grudi

Koža na grudima se u trudnoći također mora jako rastegnuti. Radi ciljane njege svaki dan nanesite nešto ulja za masažu HiPP Mamasanft i raspodijelite kružnim pokretima spiralno od sredine prsa prema vrhu dojke. Poštedite područje bradavice.

Masaža bedra

Prilikom Vaše dnevne rutine masiranja ne biste trebali zanemarivati niti bokove, stražnjicu i bedra.Tuširanje hladnom vodom potiče prokrvljenost kože. Nakon poroda masaže pomažu povlačenju tkiva.

Savjet

Masaže utječu na cirkulaciju krvi a time se postiže i glatkoća kože. Masažu vršiti sa HiPP mamasanft uljem za masažu. U slučaju daljnjih pitanja o trudnoći i vremenu dojenja s povjerenjem se možete obratiti svojoj patronažnoj sestri.