Čajevi za djecu trebaju biti što više prijateljski – "Prijatelji zubića"

Čajevi za djecu trebaju biti što više prijateljski – "prijatelji zubića", pogotovo kada zubići počnu rasti.

Znanstveno testirani

Kako bi dobili certifikat "Prijatelj zubića", HiPP čajevi su znanstveno testirani u nezavisnim kontrolnim laboratorijima. Samo proizvodi koji ne uzrokuju karijes ni oštećenje zubne cakline (površine zuba) mogu proći ova testiranja i dobiti oznaku prijatelj zubića.

Kako se testiraju proizvodi koji imaju oznaku "Prijatelj zubića"? Volonteri piju HiPP čajeve, te se tijekom pijenja i 30 min poslje mjeri pH vrijednost u ustima. pH je mjera za kiselost: što je pH manji, proizvod je kiseliji. Kiseline koje dolaze direktno iz hrane ili nastaju razgradnjom šećera uz pomoć bakterija u ustima, mogu oštetiti zubnu caklinu.

Tijekom testiranja čajeva, pH nije dosegnula kritičnu vrijednost od 5,7. Odabrani HiPP čajevi dobili su certifikat "Sretan zub" od organizacije Aktion zahnfreundlich e.V. te oznaku "Prijatelj zubića". 

Čajevi prijatelji zubića od prvog tjedna života

HiPP čaj od komorača u vrećici sadrži samo komorač bez dodanog šećera. Ovaj čaj je prošao test i dobio oznaku "Sretni zubić".

HiPP čaj od komorača blagi čaj za cijelu obitelj.

Sretan zubić - dobar znak

To je simbol za proizvode koji su znanstveno testirani i dokazano je da su prijatelji zubića tj. koji ne uzrokuju karijes niti eroziju (oštećenje cakline). To je potvrđeno znanstvenim testom od strane nezavisnih znanstvenih institucija koja koriste svjetski priznata znanstvena ispitivanja.

Sretni zubić s kišobranom pronaći ćete na sljedećim HiPP čajevima:

od 1. tjedna

  • Čaj u vrećici: HiPP Bio Čaj od komorača

Više o čajevima

Kako je nastao znak Sretan zubić?

Znak sretnog zubića i Aktion zahnfreundlich e.V. su usko povzani. Aktion zahnfreundlich e.V. je osnovan 1985. Kao neprofitna organizacija znanstvenika, liječnika, zubara, nutircionista, novinara, privatnih osoba i poslovnih poduzeća.

Članovi kluba su postavili sami sebi cilj da educiraju javnost o vezama između prehrane i zdravlja zubi. Aktivnosti njihovih članova se baziraju na promoviranju prehrambenih navika koje su zdrave za zube.

Nagrađeni logo "Sretan zub s kišobranom" međunarodno je zaštićen kao znak na testiranim proizvodima, te služi kao vodič za potrošače da im ukaže koji proizvodi su prijatelji zubića.

U lipnju 2011. ‚"Sretan zub" i znanstveni podaci koje on predstavlja ocijenjeni su pozitivno od strane Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA). To znači da je logo Sretnog zuba i implicirana klasifikacija kao "prijatelj zubića" službeno priznata u cijeloj Europi.