Čajevi za djecu trebaju biti što više prijateljski – "prijatelji zubića", pogotovo kada zubići počnu rasti.
Znanstveno testirani
Kako bi dobili certifikat "Prijatelj zubića", HiPP čajevi su znanstveno testirani u nezavisnim kontrolnim laboratorijima. Samo proizvodi koji ne uzrokuju karijes ni oštećenje zubne cakline (površine zuba) mogu proći ova testiranja i dobiti oznaku prijatelj zubića.
Kako se testiraju proizvodi koji imaju oznaku "Prijatelj zubića"? Volonteri piju HiPP čajeve, te se tijekom pijenja i 30 min poslje mjeri pH vrijednost u ustima. pH je mjera za kiselost: što je pH manji, proizvod je kiseliji. Kiseline koje dolaze direktno iz hrane ili nastaju razgradnjom šećera uz pomoć bakterija u ustima, mogu oštetiti zubnu caklinu.
Tijekom testiranja čajeva, pH nije dosegnula kritičnu vrijednost od 5,7. Odabrani HiPP čajevi dobili su certifikat "Sretan zub" od organizacije Aktion zahnfreundlich e.V. te oznaku "Prijatelj zubića".