od 1. godine

HiPPiS Jabuka i kruška s crvenim voćem i željezom

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

Saznajte više

Pojedinosti

HiPPiS Jabuka i kruška s crvenim voćem i željezom, u praktičnoj tubici.

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

 

Sadrži 100 g
Preporučeno vrijeme hranjenja U posljepodnevnim satima, Između obroka
Glavni sastojci Jabuka, Borovnica, Kruška
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: DA42513

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Ocjene
Pitanja i odgovori

HiPP BIO jabuke trebaju dovoljno oborina za rast i sazrijevanje. Međutim predugačke faze vlažnosti nisu dobre za njih jer potiču rast gljivica. Ljeti jabuke trebaju toplinu kako bi se razvila pravilna ravnoteža između sadržaja šećera i kiselosti. Kad je u pitanju njihova podnošljivost niskih temperatura, jabuke su vrlo osjetljive. Ovisno o razdoblju mraza potiče se njihovo pravovremeno i redovito cvjetanje. Mraz tijekom cvatnje je nešto što jabuke ne mogu podnijeti. Kako bismo ispunili naše visoke standarde kvalitete tijekom cijele godine, uvozimo naše jabuke iz BIO voćnjaka Austrije, Gruzije, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Srbije, Turske i Ukrajine – i u izuzetnim okolnostima, također i s južne polutke. Gdje god je to moguće, preferiramo jabuke iz mješovitih voćnjaka budući da su oni od velike ekološke važnosti za očuvanje starih sorti, a istodobno pružaju i važna staništa za insekte i ptice.

HiPP BIO kruške za svoj rast i dozrijevanje trebaju mjesto koje nije ni previše vruće ni previše hladno, s periodom mraza tijekom zime. Takva klima se može naći u zemljama južne i srednje Europe kao što su Njemačka, Italija, Austrija, Španjolska i Turska, kao i u Argentini. Ta područja također imaju prikladna tla koje su duboka, prozračna i umjereno vlažna. U svim našim regijama odakle dolaze sirovine, ne koristimo kemijska sredstva, ni u Europi, ni u Južnoj Americi. Tek kad naše BIO kruške postignu ravnotežu između sadržaja šećera i kiselosti koja je idealna za bebe, idu na preradu. Na sjevernoj polutki, berba traje od rujna do listopada, a na južnoj polutci od veljače do ožujka.

Budući da je za tubice potrebno vrlo malo ambalažnog materijala po gramu sadržaja, njemački Pravilnik o ambalažnom otpadu smatra tubice „ekološki povoljnim“ oblikom pakiranja za jednokratnu upotrebu. Osim korištenja materijala za pakiranje, transport nudi još jednu prednost. Sveukupno, tubice zahtijevaju 90% manje transporta po toni proizvoda dok su još prazne. Nakon što se tubice napune, one zauzimaju više prostora u kamionu. Međutim, manja težina tubica znači da je kamionu potrebno i manje energije za transport svog tereta, jer je ukupna težina po utovaru gotovih proizvoda pri isporuci 20% manja. Naravno, to također znači da se za transport proizvoda troši znatno manje goriva. Uskoro: doći će do postupnih promjena u našem pakiranju. Želimo da roditelji i potrošači imaju mirnu savjest pri kupnji proizvoda u plastičnoj ambalaži. S jedne strane, ponovno ćemo se više oslanjati na staklenu ambalažu. S druge strane, koristit ćemo ambalažne materijale koji se mogu reciklirati kako bismo promovirali proces recikliranja, dok ćemo u isto vrijeme razvijati ambalažu koja je izrađena od obnovljivih sirovina (npr. drvo i trava) bez korištenja resursa koji se mogu koristiti za hranu. Počet ćemo 2020., a do 2025. želimo da se sva naša ambalaža može reciklirati kao i naše staklenke.

Više informacija o održivosti u HiPP-u

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije