Skip to main content

Šampon, nježno čisti, blag je za oči.

  • nježna njega za osjetljivu kožu s vrijednim sastojcima iz BIO badema – sada nježniji nego ikad
  • posebno nježan za kožu – idealan za njegu osjetljivog vlasišta i tjemena Vašeg djeteta
  • ne peče za oči
  • mogu ga koristiti i odrasli s osjetljivim vlasištem
  • održava prirodan zaštitni sloj kože
  • kosa ostaje meka i sjajna
  • posebno održivo razvijen – 0% mikroplastike, parabena i mineralnih ulja
  • 100% proizvoda je biorazgradivo** i klima pozitivno***
  • od 1. dana života

**prema smjernicama OECD-a 301/302 i usporedivim metodama
***kroz klimatske projekte nadoknađujemo više CO2 nego što ga uzrokujemo

Brinemo za osjetljivu kožu.

Sadrži 200 ml
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: DA90117

Veselimo se Vašoj ocjeni!

HiPP Babysanft Šampon (200 ml)

Atopijski dermatitis je najčešća kožna bolest u djetinjstvu, a učestalost se povećala pet puta tijekom posljednjih 50 godina. To je kronična ili ponavljajuća bolest kože koja nije zarazna. Atopijski dermatitis karakterizira vrlo suha koža, crvenilo i ljuskavi ekcemi te jak svrbež.

Više informacija o dječjoj koži

Mnoga djeca pate samo od blagog oblika atopijskog deramtitisa. Za takvo stanje, koje se često naziva samo „osjetljiva, suha koža“, uglavnom se koristi tzv. osnovna njega: redovna njega kože odgovarajućim proizvodima koji koži osiguravaju vrijedne sastojke i prije svega, vlažnost. Mnogim pacijentima s blagim atopijskim dermatitisom i kožom sklonom takvom stanju, nisu nužno potrebni proizvodi za njegu (ljekarnički proizvodi) posebno razvijeni za oboljele od atopijskog dermatitisa. Komercijalno dostupni proizvodi obično su također prikladni. Kompatibilnost treba biti dermatološki potvrđena i idealno bi bilo da ovi proizvodi za njegu ne sadrže sastojke koji često uzrokuju alergije. Najbolje je tražiti savjet dermatologa ili pedijatra.

Više o njezi osjetljive kože i kože sklone atopijskom dermatitisu

Svoju bebu možete redovito kupati (2-3 puta tjedno). Za vrijeme kupanja najpovoljniji je trenutak za pranje kose vašeg mališana. Međutim, nema potrebe svaki put prati kosu, dovoljno je da se kosa pere 1 do 2 puta tjedno.

Više informacija o pranju kose beba i male djece

Kod tek rođene dojenčadi, najbolje je samo uzeti mokru krpicu i nježno im obrisati tjeme i kosu. Držite dijete tako da mu voda ne dođe na lice. Možete koristiti i malu igračku za zalijevanje za pranje ili ispiranje vašeg mališana. Kada Vaše dijete dobije kosu, koristite dječji šampon, npr. naš nježni HiPP šampon i nježno ga umasirajte u vlasište vašeg mališana. Nakon ispiranja, ne trljajte kosu, već je nježno osušite. Dječju kosu treba češljati samo mekanom dječjom četkom koja ne iritira njihovu osjetljivu kožu već je nježno masira.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac