Ekološka bilanca ulaza

Korištenje obnovljivih izvora energje

Preko 80% energije koja se koristi u Pfaffenhofenu HQ dolazi iz obnovljivih izvora energije. Od 2001.god. sve ukupne potrebe za grijanjem, toplom vodom i parom u tvornici HiPP, pokrivene su korištenjem bio mase (drvena sječka). Struja koja se koristi dolazi od 100% CO2-neutralnog “zelena struja” iz hidroelektrana – bez nuklearne energije. Od 2000. god., izgrađeno je 6 solarni projekata, koji proizvode ukupno 52.800 kWh/a od sunčeve energije na kolektorima površine 436 m2. Sav organski otpad ide u poljoprivredna bioplinska postrojenja. Svake se godine na ovaj način dobije 2 miliona kWh električne energije.

Našom ekološkom poljoprivredom štitimo tlo i podzemne vode

HiPP je najveći svjetski prerađivač bioloških sastojaka. Više od 6.000 poljoprivrednika za HiPP u raznim zemljama proizvode organsko voće, organsko povrće i organsko meso.

Voda – blago prirode i izvor života

Nedostatak pitke vode postaje sve veći problem. Vremena kada se smatralo da su izvori vode neiscrpni su iza nas. Stoga se trebaju zaštititi kao i svi drugi resursi. I industrijski sektori i kućanstva se potiču da koriste tehnologiju koja štedi vodu kako bi se izbjegla nepotrebna potrošnja.

HiPP je rano prepoznao ovu potrebu pa je tako na vrijeme poduzeo odgovarajuće mjere. Tako je potrošnja vode od prvotnih 22.8 m3 po proizvedenoj toni u 1971 god.  smanjena na 7.5 m3 po proizvedenoj toni  u 2011.god. To je rezultiralo, između ostalog, optimalnim protokom vode u proizvodnji i kružnim tokom CIP – čišćenja. Općenito, HiPP čini sve kako bi prema mogućnostima, vodu koristio više puta. 

HiPP i voda

Tvornica u Pfaffenhofenu vodom se opskrbljuje iz svojeg dubokog bunara. Georg Hipp-ov izvor osigurava isključivo svježu vodu, netaknute kvalitete. To uključuje čistu izvorsku vodu koja dolazi izravno iz Alpa te je do 154 metra dubine ispod HiPP terena.

Prirodna mineralna voda je pravo blago prirode, najviše kvalitete i čistoće. HiPP koristi manju količinu vode nego što izvire. Ostatak ide podzemljem do rijeke Dunav.