Skip to main content

HiPP HA2 Combiotik® - priroda i znanost ruku pod ruku.

 • prirodna kultura bakterije mliječne kiseline (L. fermentum) – izvorno dobivena iz majčinog mlijeka.
  Majčino mlijeko sadrži razne prirodne kulture koje se mogu razlikovati od osobe do osobe.
 • dragocjena dijetalna vlakna GOS 
  GOS - galaktooligosaharidi dobiveni iz laktoze
 • s hidroliziranim proteinom – jako razgrađeni (hidrolizirani) protein
 • omega-3 masne kiseline (DHA, ALA) - važne za vid, razvoj mozga i živčanog sustava
  Pozitivan učinak javlja se s dnevnim unosom od 100 mg DHA.
 • s Metafolin®-om - izvor folata po uzoru na prirodu

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 600 g
Preporučeno vrijeme hranjenja Tijekom cijelog dana
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: 2184-03

Veselimo se Vašoj ocjeni!

HiPP HA2 Combiotik®

HiPP HA 2 COMBIOTIK®, prijelazna mliječna hrana, prilagođena je potrebama dojenčadi nakon 6. mjeseca. Osim jako hidroliziranih proteina, sadrži vitamine A, C i D – važne za imunološki sustav, kao i Omega-3 masne kiseline (ALA), važne za razvoj mozga i živčanih stanica. Po uzoru na prirodu, HiPP HA2 COMBIOTIK® mliječna hrana također sadrži našu jedinstvenu kombinaciju prirodne kulture bakterija mliječne kiseline, koja je izvorno dobivena iz majčinog mlijeka1 i vrijednih vlakana GOS2 iz laktoze.

1) Majčino mlijeko sadrži razne prirodne kulture koje se mogu razlikovati od osobe do osobe.

2) GOS = galaktooligosaharidi

Pročitajte više u HiPP Leksikonu mlijeka

Dijete je sklono razvoju alergiji ukoliko ima direktnog srodnika (roditelji, brat ili sestra) koji pati od alergija (npr. alergija na pelud, alergija na hranu, atopijski dermatitis ili alergijska astma). Djeca sklona razvoju alergija trebala bi biti dojena najmanje 4 do 6 mjeseci, ukoliko je to moguće. To je najbolji način sprječavanja razvoja alergija. Ukoliko dojenje nije moguće ili majka odabire hranjenje mliječnom hranom, savjetujemo korištenje hipoalergenih formula ( HA formule). Kako bjelančevine mlijeka mogu biti ključan čimbenik u razvoju alergija, prilikom proizvodnje HA formula, one se posebnim proizvodnim procesom hidroliziraju na manje jedinice. Na taj način, smanjuje se rizik od alergija.

Pažnja: čak i HA-formule nisu stopostotna zaštita te i njihovom primjenom može doći do razvoja alergija.

Više informacija o zdravlju i alergijama

Nažalost, ove dezinformacije pojavljuju se s vremena na vrijeme. Današnje prijelazne mliječne formule neće pridonijeti debljanju Vašeg djeteta!

U prošlosti, vjerovalo se kako dojenčad sa navršenih 4 mjeseca starosti ima potrebe za višim kalorijskim unosom. Iz tog razloga prijelazne mliječne formule sadržavale su znatno više škroba, a ponekad čak i šećera. Pedijatri i nutricionisti prepoznali su to kao potencijalni rizik od prevelikog kalorijskog unosa te je prijelazna mliječna hrana naknadno prilagođena kako bi svojim sastavom bila bliže početnoj mliječnoj formuli. Krajem 2008. godine, usvojena je EU Direktiva prema kojoj i početne i prijelazne mliječne hrane ne smiju prelaziti 70 kcal/100 ml.

Danas nema velike razlike u kalorijskim vrijednostima prijelaznih i početnih mliječnih hrana. Sadrže nešto više škroba, što ih čini kremastijima. HiPP prijelazne mliječne hrane osiguravaju dojenčadi nakon 6. mjeseca dovoljan unos hranjivih tvari kao dio mješovite prehrane. Primjer, osiguravaju dodatan unos željeza koji je potreban u toj dobi.

Ako vam je još uvijek ostalo praha od mliječne hrane koju ste do sada koristili, možete prelaziti na novu mliječnu hranu jednu po jednu bočicu, odnosno svaki dan jedan obrok (bočica) više nove mliječne hrane. Na taj način će prelazak biti postepen i blag. Molimo Vas nemojte miješati prah dvije različite mliječne hrane u jednu bočicu.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije