Skip to main content

Specijalne mliječne formule

HiPP u svojoj ponudi mliječnih formula za prehranu dojenčadi ima i Specijalne mliječne formule.
Prva je HiPP Anti-Refluks, mliječna hrana koja smanjuje podrigivanje i bljuckanje.
Uz Anti-Refluks, u ponudi je i HiPP Comfort, za djecu koja pate od nadutosti, kolika ili zatvora.

 

HiPP Anti-Reflux specijalna mliječna formula smanjuje podrigivanje i bljuckanje

Zbog posebnih sastojaka kao što je brašno rogača, AR mliječna hrana ima bolju konzistenciju i osobito je kremasta. Zbog toga sprječava vraćanje hrane iz želuca u jednjak (refluks), te se hrana lakše zadržava u djetetovom trbuhu. Pozitivan učinak brašna rogača je i znanstveno dokazan.

Važne informacije: Da bi specijalna mliječna formula imala što bolje djelovanje mora biti posebno kremasta. Prije hranjenja trebate ostaviti mliječnu hranu da odstoji nekoliko minuta kako bi se dovoljno zgusnula. Slijedite upute za pripremu bočice


HiPP Anti-Reflux specijalna mliječna formula: da se mlijeko lakše zadržava u djetetovom trbuhu

 • Brašno sjemenki rogača: Prirodni zgušnjivač zbog kojeg je mliječna hrana kremastija i sprječava da se hrana iz želuca vraća u jednjak.
 • Prirodna kultura bakterije mliječne kiseline: izvorno dobivena iz majčinog mlijeka, koje sadrži niz prirodnih kultura koje mogu varirati ovisno o prehrani i načinu života žene.
 • Omega-3 i omega-6 masne kiseline (LCP): Posebno tijekom prvih mjeseci života dojenčadi su jako važne, jer ih tijelo ne može proizvesti u dovoljnoj količini.
 • s Metafolin®-om

 

HiPP Comfort specijalna mliječna formula

Što mogu učiniti ako moje dijete pati od nadutosti, kolika ili zatvora?

Da bi zaštitili djetetov osjetljivi trbuščić, postoje posebni mliječni pripravci čiji sastav je posebno prilagođen i jednostavan za probavu: zbog smanjenog sadržaja laktoze, posebno lako probavljive masnoće i hidroliziranih proteina ovaj mliječni pripravak lako je probavljiv i blag prema probavnom sustavu dojenčeta. Dodatno, galaktooligosaharidi (GOS) čine stolicu mekšom.

Savjeti i korisne informacije u slučaju nadutosti, kolika i zatvora:
Podrigivanje: Vaše dijete trebalo bi podrignuti nakon svakog obroka. Ako Vaše dijete pije vrlo brzo, preporučujemo Vam da napravite pauze u kojima ćete podignuti dijete da bi podrignulo i više puta tijekom hranjenja.

Položaj aviona kod bolova u trbuhu: Položite dijete licem na Vašu podlakticu i poduprite mu glavicu rukom. Na ovaj način dijete možete lako nositi i držati ga vrlo blizu sebe.

Mirna i dosljedna rutina: Stvorite mirnu i sigurnu atmosferu za svoje dijete tijekom tog nelagodnog perioda.


HiPP Comfort specijalna mliječna formula: Za sretne trbuščiće

 • Smanjeni udio laktoze: Kako neka dojenčad ima problema s probavom laktoze, sadržaj laktoze u ovom mliječnom pripravku znatno je niži od onog u standardnim mliječnim pripravcima.
 • Posebno lako probavljiva masnoća: Strukturom je vrlo slična strukturi masnih kiselina sadržanih u majčinom mlijeku.
 • Hidrolizirani proteini: Omogućavaju djetetu lakšu probavljivost i bolju konzistenciju stolice.
 • Galakto-oligosaharidi (GOS) dobiveni iz laktoze: Stolicu čine mekšom.
 • Prirodna kultura bakterije mliječne kiseline: Izvorno dobivena iz majčinog mlijeka. Majčino mlijeko sadrži velik broj prirodnih kultura bakterija mliječne kiseline koje se mogu razlikovati od majke do majke.
 • Dugolančane višestruko nesasićene omega-3 i omega-6 masne kiseline (LCPs): Tijekom prvih mjeseci života posebno su važne za dojenčad, jer njihova tijela još ne mogu sama proizvesti dovoljne količine.
 • s Metafolin®-om
 • HiPP Comfort specijalni mliječni pripravak također je prikladan za dojenčad koja imaju povećan rizik za razvoj alergije.

VAŽNE INFORMACIJE:

Majčino mlijeko je najbolja hrana za dijete. Ako razmišljate o korištenju mliječne formule za dojenčad ili specijalne mliječne formule, molimo Vas prvo se posavjetujte sa svojim pedijatrom ili stručnom osobom. Molimo Vas da koristite specijalnu mliječnu formulu samo uz nadzor liječnika. Pažljivo pročitajte upute za pripremu obroka na pakiranju. Nepravilna priprema može štetiti zdravlju Vašeg djeteta.