HiPP BIO Bademovo ulje

Što je bademovo ulje?

 

Pod imenom Bademovo ulje, zapravo ulje bademovih jezgri (INCI: Prunus amygdalus dulcis / ulje slatkog badema) podrazumijeva se masno biljno ulje dobiveno iz badema hladnim prešanjem. Bademovo ulje tradicionalno se koristi u njezi kože i pomaže kod abrazije, ekcema i drugih iritacija kože.

Zašto je BIO bademovo ulje tako kvalitetno?

Bademovo ulje jedno je od najdragocjenijih i najskupljih ulja za njegu kože. Sadržaj ulja u jezgri badema iznosi između 50 i 55%. Zbog svog sastava, bademovo ulje jedno je od najkvalitetnijih ulja za njegu i ima vrlo dobra svojstva:

  • jednostruke i dvostruke nezasićene masne kiseline koje njeguju i štite kožu posebno nježno
  • visok udio oleinske kiseline čini kožu nježnom
  • linolna kiselina pozitivno djeluje na suhu kožu

Bademovo ulje sadrži i prirodni vitamin E (tokoferol) koji djeluje antioksidativno i tako štiti kožu od vanjskih utjecaja. Bademovo ulje je obnovljivo, biorazgradivo i stoga ekološki prihvatljivo.

Zašto je BIO bademovo ulje tako pogodno za njegu beba?

Bademovo ulje stoljećima se dokazalo u kozmetici, a od davnina je poznato po svojim svojstvima za njegu kože. Osobito se dokazao u njezi osjetljive kože dojenčadi i male djece, jer ga posebno dobro podnosi osjetljiva i suha koža i preporučuje se za hidrataciju kože, budući da je bademovo ulje neusporedivo blago i ne iritira kožu. Zbog svojih karakteristika, zdravstveni djelatnici ga rado preporučuju za njegu beba. Također je idealno kao ulje za masažu jer ostavlja kožu mekom.

Zašto je HiPP Babysanft s BIO bademovim uljem toliko popularan kod zdravstvenih djelatnika?

Bademovo ulje ima brojne namjene i idealno je za cijelu obitelj: za bebe se koristi za masažu i za njegu nakon kupanja na vlažnoj koži, dok ga majka može koristiti i za kožu na licu i tijelu. Uz to, BIO Bademovo ulje djeluje antioksidativno, tj. presreće slobodne radikale koji mogu oštetiti kožu. Miris proizvoda je ugodan, blag i ne napadan, kao kod nekih sličnih proizvoda iz ljekarne. Vrlo brzo se upija i ne ostavlja tragove na koži, što olakšava odijevanje bebe i sprečava stvaranje mrlja na odjeći. Mnogi zdravstveni djelatnici cijene BIO sastojke poznatog podrijetla iz tvrtki u čiju filozofiju mogu vjerovati i daju preporuke obiteljima o kojima brinu. Zbog toga je asortiman HiPP Babysanft uvjerljiv na mnogo načina.

Kako se dobiva HiPP Babysanft BIO bademovo ulje?

Naše BIO bademovo ulje izrađeno je od zrelih, slatkih badema - takozvanih "Pinchados". Berba badema u Španjolskoj i Italiji odvija se u kolovozu, nakon čega se bademi transportiraju u Njemačku na daljnju preradu. Samo odabrana zrna badema najbolje kvalitete hladno se prešaju, a zatim filtriraju. Bademi se mehanički prešaju. Filtracija oslobađa ulje od neželjenih proteinskih komponenata. Dosljedna kvaliteta i sigurnost proizvoda mogu se zajamčiti samo ovim postupkom čišćenja.